Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 66
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nevrijeme i u Grčkoj i Bugarskoj

Užas u Turskoj: Kiša potopila ulice, uništene kuće. Poginule dvije osobe, među nestalima i dijete

Poplave u Turskoj
Reuters
06.09.2023.
u 09:22

Nakon Grčke i Bugarske, olujno nevrijeme pogodilo je i Istanbul, a poginule su najmanje dvije osobe.

Ulice su pretvorene u rijeke, a bujična poplava uništila je vozila i poplavila brojne domove. Građani su pokušavali sami osloboditi šahtove koji nisu mogli progutati toliku količinu vode. U poplavama je nestalo najmanje pet osoba, među kojima i dijete. Dvije su osobe poginule. 

Poplave su odnijele i bungalove u odmaralištu u zapadnoj pokrajini Kirklareli blizu granica s Grčkom i Bugarskom. Obilne kiše pogodile su još u ponedjeljak i grad Muğlu u jugozapadnoj Turskoj, a munje su uzrokovale požare na 36 lokacija, objavila je Anadolija.

VIDEO Užas u Turskoj: Istanbulske ulice nakon oluje pretvorile se u bazen

Oluje na bugarskoj južnoj obali Crnog Mora odnijele su dva života. Mnogi hoteli i kuće poplavljeni su u utorak nakon obilnih kiša, izvijestili su bugarski mediji. Dužnosnici u gradu Carevom proglasili su izvanredno stanje nakon što se rijeka Veleka izlila iz korita. Poplavljene su ceste, neke mostove je odnijela poplava i nekoliko odmarališta je odsječeno. 

VEZANI ČLANCI 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije