Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 176
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Šokantni prizori

VIDEO Detalji drame u centru: Letjele su cigle, poznato koji dio zgrade se urušio

Zagreb: Skela i dio zgrade urušili se na automobile u Klaićevoj ulici
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/22
02.05.2023.
u 14:54

S Muzeja za umjetnost i obrt u Zagrebu danas oko 12.30 sati srušio se vijenac koji drži krovište i pao na skelu koja je popustila i pala na tlo prilikom radova na obnovi.

Na terenu u centru Zagreba su i vatrogasci i policija. Sa zgrade Muzeja za umjetnost i obrt u Zagrebu oko 12:30 sati srušila se skela. Ozlijeđenih nema, ali ima materijalne štete. U gradu se stvaraju ogromne gužve, na mjestu događaja je i zamjenik gradonačelnika Luka Korlaet. Kaže kako će sva šteta biti nadoknađena.

Tijek događaja: 

15:09 Na društvenim mrežama pojavila se nova snimka koja pokazuje kako su izgledale sekunde neposredno nakon što je skela pala. Pogledajte je OVDJE.

14:35 Građani kod Muzeja provjeravaju jesu li njihovi auti oštećeni u padu skele. Kažu kako su letjele cigle. Prve reakcije čitajte OVDJE.

14:29 Na mjesto događaja stigao je i zamjenik gradonačelnika Luka Korlaet. "Važno je da nitko nije ozlijeđen i da će materijalna šteta biti nadoknađena. Nitko od radnika nije ozlijeđen. Ovo je stara zidana konstrukcija i jako je zahtjevna za obnoviti. Ostao je jedan vijenac i takav komad, tog zida je osjetljiv za postupanje. Istraga će pokazati što se dogodilo u toj obnovi", kazao je Korlaet.

Foto: Dario Topić

14:15 U centru Zagreba stvaraju se ogromne gužve. Koje ulice je najbolje izbjeći čitajte OVDJE.

13:56 Među prvima je na mjesto urušavanja skele sa zgrade Muzeja za umjetnost i obrt u Zagrebu stigao Pavle Kalinić, bivši pročelnik Ureda za hitne situacije. "Više sam puta upozoravao da će se ovakvi scenariji događati", rekao je. Što je još izjavio čitajte OVDJE

13:38 "Ljudi nije moglo biti jer je Muzej cijeli dio zatvoren. Sreća je velika što nikoga nije bilo u autima, što nije palo na aute koji su prolazili", rekao je ravnatelj Muzeja za umjetnost i obrt Miroslav Gašparović. Cijelu izjavu pročitajte OVDJE.

13:17 Kako doznajemo, urušio se 25 metera visok vijenac koji drži krovište i pao na skelu koja je popustila i pala na tlo prilikom radova na obnovi. Materijalna šteta postoji, no srećom, nitko nije stradao. Na terenu su vatrogasci i policija. Još se ne zna zašto je došlo do pada. Kako diznajemo u muzeju, analiza će trajati nekoliko dana.

12:50 Kako doznaje Večernji list, radi se o Muzeju za umjetnost i obrt, bočnom dijelu zgrade Muzeja gdje je već nekoliko mjeseci u rijeku konstrukcijska obnova. Skela je pala i oštetila dio zgrade. Na Zelenom valu već se stvaraju kolone

12:47 'Dobili smo dojavu u 12:30. Naše ekipe su otišle na teren', kratko su nam potvrdili u zagrebačkoj policiji informaciju da se u Zagrebu srušila skela. Kako doznajemo, skela je pala na uglu Klaićeve ulice i Trga Republike Hrvatske. 

Još nema informacija je li netko ozlijeđen. Kako je čitateljica ispričala za 24sata, radnici s krova su počeli trčati dok su auti na cesti naglo stali. Nekoliko automobila je oštećeno, navodno njih pet. 

Zagreb: Skela i dio zgrade urušili se na automobile u Klaićevoj ulici
1/14

Komentara 26

Avatar Ćuprija - moja partija
Ćuprija - moja partija
13:22 02.05.2023.

Vjerujem u našeg pametnog i sposobnog gradonačelnika. Ako je znao pofarbati klupicu u gay boje i to dva puta, riješit će i ovo.

TR
tratincica68
14:23 02.05.2023.

Sad ce se javit kasko i kazat da to nemaju u ugovoru da se srusilo nesto na auto.kako to vec ide kod nas.

DU
Deleted user
13:06 02.05.2023.

Kineski projekt, indijski radnici a nadzorni organ diplimu iz Kruševa ima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije