Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prebačen u bolnicu

Užas kod Osijeka: Djetetu eksplodirala petarda u ruci, teško ozlijedilo šaku

Pirotehnička sredstva
Borna Filic/PIXSELL
01.01.2024.
u 09:05

Dijete je hitno prevezeno u Klinički bolnički centar Osijek gdje su mu konstatirane teške tjelesne ozljede

Da su petarde s razlogom zabranjene, potvrdilo je, nažalost,  još jedno ozljeđivanje djeteta u novogodišnjoj noći. Nesreća se dogodila sat vremena prije ponoći, u vikend naselju kod Ladimirevaca, nadaleko od Osijeka. "Prilikom nestručnog rukovanja s pirotehničkim sredstvima djetetu je eksplodirala petarda u ruci uslijed čega je došlo do ozljede šake. Dijete je hitno prevezeno u Klinički bolnički centar Osijek gdje su mu konstatirane teške tjelesne ozljede", izvijestila je PU osječko-baranjska.

Inače, policijai ove godine provodi akciju 'Mir i dobro' i potiču građane na suzdržavanje od korištenja pirotehničkih sredstava čime se uvelike mogu spriječiti tragične posljedice. "Ako ipak koristite pirotehniku, obavezno pročitajte i pridržavajte se uputa proizvođača za sigurno rukovanje. Izbjegavajte korištenje pirotehničkih sredstava u zatvorenim prostorima i tamo gdje se okuplja veći broj građana. Ne koristite pirotehnička sredstva u prostorima gdje se nalaze eksplozivna i lakozapaljiva sredstva, ne bacajte pirotehnička sredstva ispod ili na vozila, na balkone ili ispod stakla, ne koristite pirotehnička sredstva pod utjecajem alkohola, ne bacajte pirotehnička sredstva u zonama gdje se nalaze kućni ljubimci i druge životinje, ne pokušavajte ponovno aktivirati pirotehničko sredstvo koje je zatajilo", neki su od savjeta policija. 

VEZANI ČLANCI:

Prije nekoliko dana Zvjezdana Klarić, koja ima više od deset godina iskustva rada u Hitnoj pomoći, objavila je na Facebook profilu svoje strepnje uoči dočeka Nove godine. I ona i njen suprug rade u Hitnoj, a ozljede od pirotehnike kojih su se nagledali, kaže, često su ozbiljne, dugotrajne i ostavljaju trajne posljedice na životima pacijenata. "Za sekundu euforije praska, plaćat će invalidnošću za cijeli život. Zbogom sport, zbogom vožnja, zbogom društvo, djevojke, zbogom posao. Najčešće je otac zaslužan bio da se u djetetovoj ruci našla petarda", napisala je i podijelila šokantne fotografije. Njen status čitajte OVDJE.

 

Ključne riječi

Komentara 4

HR
hrUsrcu
09:17 01.01.2024.

zao mi je djeteta!!! ali sad bi roditelji trebali platiti sve troskove lijecenja da se nauce pameti i oni drgi "roditelji"

Avatar dr. Evil
dr. Evil
15:34 01.01.2024.

Po toj logici mogli bi i zakonski zabraniti prodaju alkohola

Avatar Idler
Idler
10:57 01.01.2024.

A petarde su mu kupili, gle čuda, njegvi starci !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije