Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 126
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rashladne vitrine

Uz vitrinu, kumicama za prodaju osiguran i cijeli kiosk!

kumice (1)
Ljiljana Risek
22.12.2010.
u 13:07

Barica Rušec: Hvala svima koji su se toga zmislili. Da nam Grad i Ivkom nisu pomogli, od Novoga leta sir više ne bi smjele prodavati, jer inspektor brani prodaju s klupa

- Nismo se nadale da, uz rashladnu vitrinu, za prodaju sira i vrhnja na placu budemo dobile i cijeli kiosk! Sad smo kak prave trgovke! A i škrinja je jako velika, ima dosta mjesta za sve nas – komentirale su jučer oko osam sati ujutro, okupljene kumice na ivanečkom placu. Natovarene logožarima s domaćim sirom, vrhnjem i putrom, u predblagdanskoj su gužvi prvi put kupcima svoju robu s „domačije“ ponudile iz rashladne vitrine. A ono što ih je dodatno iznenadilo jest i to da je vitrina smještena u posebnom kiosku, na kojemu natpis Prodaja mliječnih proizvoda, signalizira kupcima da odsad domačega sireka i vrhnja mogu kupiti na jednom mjestu.

- Dobro je to! Po zimi kiosk nam bude zaštita od vjetra, kiše i snijega, a po ljeti nam nebu više tak vruče. Fala svima koji su se toga zmislili. Jer da nam Grad i Ivkom nisu pomogli, od Novoga leta više na placu ne bi smjele prodavati, jer inspektor brani prodaju s klupa, pa bi nam to bila propast – kazala je Barica Rušec iz Novaka. U istoj su situaciji i ostale kumice koje su, u strahu da će iz štale morati prodati zadnje kravice, jesenas pomoć za nabavu rashladnih vitrina zatražile u ivanečkoj Gradskoj vijećnici.

   Grad se odazvao te s komunalcem Ivkomom, koji upravlja Gradskom tržnicom, našao rješenje.

- Za prodaju mliječnih proizvoda Grad je osigurao kiosk i priključak struje, što nas je stajalo 36.000 kuna. Nabavom rashladne vitrine, vrijedne 15.000 kuna, „uskočio“ je Ivkom. Svjesni smo da bi bez toga žene morale obustaviti prodaju i prodati stoku. Sretni smo ako smo time spriječili zatiranje sitnog stočarstva – izjavio je na placu gradonačelnik Milorad Batinić.

– S nabavom vitrine i uređenjem kioska, ovo nas je ulaganje stajalo više od 30.000 kuna, bez PDV-a. No, sigurno je da smo vitrinom u kiosku prodaju mliječnih proizvoda osigurali u skladu sa svim zakonskim standardima – dodao je direktor Ivkoma Mladen Stanko.

   Rješenjem je zadovoljna i mljekarica Terezija Presečki iz Budislavca.

- Imam doma četiri krave, ali dvije su se otelile, pa i za prodati imam manje sira i vrhnja. Dobro je, već sam uspjela prodati četrnaest sirekov, ostalo je još malo. Teško živimo, pa nam dobro nam dojde svaka kuna – poručila je Terezija.

 

 

Kupci: Dobro je da se drži do tradicije!

 

Zadovoljni su bili i kupci na ivanečkom placu.

- Svaka čast svima koji su građanima omogućili da i dalje kupuju domaći sir. Drago mi je da misle na očuvanje naše narodne tradicije. Na placu redovito kupujem kod gospođe Barice i baš mi je drago da svi mi, ljubitelji domaće hrane, i dalje na placu budemo mogli kupovati od naših kumica – rekla je Nada Levanić iz Ivanca.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije