Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Uz svoju djecu skrbe o još četvero, a žele udomiti još mališana

Svi se ponašaju kao da su braća i sestre. Ne radimo nikakvu razliku među njima, kažu Marija i Josip Puškarić, koji bi rado pomogli još nekom djetetu, iako to po hrvatskom zakonu nije moguće
09. ožujka 2010. u 17:17 1 komentara 9 prikaza
puškarić (1)
Foto: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL

Svako dijete treba biti sretno i osjetiti roditeljsku ljubav, poručuju Marija i Josip Puškarić iz Ogulina, koji se uz dvije kćeri, Luciju (13) i Klaru (9), kao udomitelji skrbe za još četvero djece. Toplinu, sigurnost i ljubav u njihovu su domu našli četverogodišnji dječak i njegove sestre stare tri i dvije godine, te kao i najmlađi, jednogodišnji dječak.

– Svi se ponašaju kao da su braća i sestre. Ne radimo nikakvu razliku među njima. U tako velikoj obitelji to jednostavno ne bi bilo ni moguće. Svaka čast odgojiteljima i stručnjacima u domovima, ali ništa ne može zamijeniti mamu i tatu. To je bio naš najveći motiv kada smo se odlučili za udomljavanje – kaže Marija.

Iako se po Zakonu može udomiti najviše troje djece, Ministarstvo im je izišlo u susret, jer su troje starije djece brat i sestre. Rado bi pomogli još nekom djetetu, posebno kada bi se pružila prilika da udome nekoga iz kriznih područja, poput Haitija.

– Posvajanje je veća odluka i odgovornost nego udomiteljstvo. Stoga smo se odlučili za udomiteljstvo, jer u pitanju je budućnost te djece. To ne znači da ćemo našima sa 18 godina zatvoriti vrata. Bit ćemo uz njih i pomoći da krenu u život – kažu Puškarići.

Leon Lučić vrijeđao i pljuvao prilikom privođenja
ISPITIVANJE ZA IZNUDU
Mrzovoljni Leon Lučić vrijeđao i pljuvao prilikom privođenja: 'Gdje ste, bando destruktivna!'
Plin
SMANJENJE CO2
Perspektive plina kao alternativnog goriva u prometu u Hrvatskoj
  • Avatar sebastian
    sebastian:

    Moze se udomiti djete iz Haitia ili bilo koje drzave a nemoze iz Hrvatske ?????!!!