Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 36
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zagorski brod je na remontu

Uz svjetionik mu mjesto čuvaju papirnate lađe

mornarica
MATIJA TOPOLOVEC/PIXSELL
03.03.2010.
u 12:19

Svjetionik kod svetokriškog restorana Dunav i rijeke Krapinice, osim ljudima, noću je zanimljiv i divljim patkama koje se oko njega okupljaju.

Jedini čamac u floti Zagorske mornarice, usidren pokraj svjetionika u Svetom Križu Začretju, zbog dotrajalosti je morao na remont. A dok ne zauzme staru poziciju, mjesto mu čuvaju minijaturni papirnati brodići. Svjetionik i sidro, kažu Svetokrižani, atrakcija su otkad su postavljeni na blagdan sv. Lucije, prije nešto više od godinu dana.

– Ljudi su oduševljeni kad u srcu Zagorja vide svjetionik, i svi se žele fotografirati, pogotovo djeca. Namjeste se u čamcu i poziraju. Reakcije su pozitivne, a svjetionik je noću zanimljiv i jatu divljih pataka kojima se, kako se čini, sviđa njegova treperava svjetlost pa se okupe oko njega – objašnjava konobarica iz obližnjeg restorana.

Iako brodići nisu privukli pozornost kao divlje patke, ipak su kod slučajnih prolaznika izazivali spontani smiješak. No, radost je kratko potrajala. Kiša koja je padala brzo ih je pretvorila u razmočeni i zgužvani papir. Kako bi se fotografirali, znatiželjnici će ipak morati pričekati da se pravi čamac vrati s remonta.

Inače, ovaj svjetionik pokraj restorana Dunav i rijeke Krapinice u Svetome Križu Začretju, sidro i čamac predstavljaju jedinu luku u sjeverozapadnome dijelu Hrvatske, a prema njezinim obilježjima – i u svijetu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije