Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 24
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Potraga

Uz raspadnutu Cessnu pronađena dva mrtva tijela

gss (1)
Foto: Dominik Grgurić/PIXSELL
1/9
25.09.2010.
u 17:29

Zrakoplov je prije nego što se srušio letio u paru s još jednim koji je letio u smjeru Italije.

Jutros je počeo očevid u zaselku Keser Potok, nedaleko od Budačke Rijeke, gdje su sinoć pola sata prije ponoći pronađeni mali zrakoplov i posmrtni ostaci dvije osobe čiji identitet još nije potvrđen.

Da su u padu maloga poljskog civilnog zrakoplova poginule dvije osobe, potvrdio je kasno sinoć za Večernji list Martin Barić, pročelnik Karlovačkoga državnog ureda za zaštitu i spašavanje. Iako je bilo dojavljeno da je u zrakoplovu bio samo pilot, na mjestu pada pronađena su dva mrtva tijela. Cessna je u padu posve uništena, a njezini ostaci i mrtva tijela nesretnih putnika pronađena su oko 23.25 sati. Tijela su pronađena u vrlo lošem stanju u blizini stare ceste D, a obje su osobe vjerojatno poginule odmah pri padu.

Policija je zaprimila dojavu o padu aviona u 15.20 sati i počela istragu. Doznajemo da su u potrazi bili angažirani i pripadnici Hrvatske gorske službe spašavanja iz Karlovca, Ogulina i Zagreba, pripadnici specijalne policije iz Zagreba i Državne službe za zaštitu i spašavanje.

Unatoč nepristupačnosti terena potraga je bila nastavljena i u noći sve dok nije pronađeno mjesto pada.

Nagađa se da je poljski zrakoplov poletio iz Mađarske u paru s još jednim zrakoplovom koji je letio u smjeru Italije. Moguć uzrok nesreće su nepovoljne meteorološke prilike zbog kojih, navodno, poletjeti nije mogao ni helikopter HRZ-a koji je trebao sudjelovati u traganju i spašavanju.

Podsjetimo da su u nesreći dva vojna aviona koja se dogodila prije dva dana u vježbi gađanja na Vojnom poligonu Eugena Kvaternika kraj Slunja lakše ozlijeđeni piloti Igor Trošelj i Marijan Kudlik, a od krhotina aviona teže ozlijeđena mještanka sela Latina kraj Plaškog Marija Klipa. Uzrok te nesreće i dalje je nepoznat.

U veljači prošle godine u padu Cessne na području Velebita smrtno su stradali Gerd Govejšek, Walter Aleksandar, Miljenko Bartolić i Zvonko Kelek.

Ključne riječi

Komentara 79

DU
Deleted user
18:46 25.09.2010.

Mah o tim padanjima naših aviona i o povjerenstvima koja ih istražuju se može napisati knjiga od 5000 stranica, koja bi bila puna kojekakvih zanimljivih priča. Ali nijedan stranica ne bi bila ispisana zašto su naši avioni pali i zašto je pao helikopter u vukovarskoj vojarni.

OB
-obrisani-
22:02 25.09.2010.

pavijanu babunski,gde si ti dobio diplomu ako je imas??????sta ti,bre,znas koj moj,kuca poso,poso kuca,eto sta znas.....kosti ti se raspadaju od osteoporoze i seres ko golub ovde,tu bi ratova,ti bi ovo,ti bi ono..........jel bar decu imas pa da jedes govna o ratovanju i nacionalizmu....

OB
-obrisani-
21:15 25.09.2010.

KraljDragutin Da sigurno da nisu piloti krivi! Krivi su zastarjeli Migovi stari i po 38 godina,koje bi Amerikanci davno stavili u zeljezo za otpad! No na skoro Hrvatska kupuje savremene avione F-16 koji podlijezu standardima NATO-a.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije