Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novosti u skloništu za pse u Dumovcu

Uz pse, u azil će smještati i napuštene kuniće, mačke i kornjače

sklonište za pse
Foto: Slavko Midžor/PIXSELL
1/2
25.02.2010.
u 17:50

Sklonište u Dumovcu organizirat će posjete vrtićke djece koju će upoznavati sa životinjama i kako se brinuti o njima. Na internetskoj stranici skloništa mogu se naći sve informacije i vidjeti slike napuštenih pasa.

Mačka Flora i pas Lupi nove su maskote skloništa za nezbrinute životinje Dumovec. Upravo će se njihovi likovi nalaziti na diplomama koje će se dodjeljivati djeci iz dječjih vrtića prilikom njihova obilaska skloništa. To je samo jedna od novosti pokrenutih u azilu Dumovec.

Nova internetska stranica

 – Od idućeg tjedna dva puta tjedno skupine iz dječjih vrtića posjećivat će sklonište, a djelatnici će ih upoznavati sa životinjama i pokazivati im kako se o njima brinuti – rekao je Emil Tuk, pročelnik Gradskog ureda za poljoprivredu.

 Sklonište Dumovec ima i novu internetsku stranicu na kojoj će se naći sve informacije i slike svih pasa, od štenaca do odraslih, koji tek čekaju na udomljavanje.

 – Iako smo lani s ceste preuzeli 479 pasa, a 466 njih udomili, i dalje smo punih kapaciteta s oko 160 pasa u skloništu – rekla je Davorka Maljković, ravnateljica Javne ustanove Zoološki vrt u sklopu koje je od lani i sklonište za nezbrinute životinje Dumovec.

Karantena za mačke

 A za desetak dana u skloništu će proraditi i karantena za ozlijeđene mačke koje žive na ulici. U kavezima, koji su već dopremljeni, bit će mjesta za 15-ak mački.

 – Plan je napraviti i nastambe za kuniće i kornjače. Nevjerojatno je koje sve životinje ljudi odbacuju; od ptica, kunića, zmija, konja, jazavaca do jelena – nabrojila je Tatjana Zajec, voditeljica skloništa Dumovec.

Komentara 2

VI
Vito
09:42 26.02.2010.

Napuštene cucke i mačke uUSA nakon mjesec dana ubijaju. Kod nas ih drže desetljećima. Takvo dugotrajno zadržavanje je pljačka državnog, gradskog, građanskog novca. Hraniti cucka kojeg nitko neće je izravno pljačkanje poštenih građana. Ujedno i onemogućavanje mladim i nezbrinutim cuckima da ih se uopće i primi u sklonište do usvajanja. Novac potrošen na desetljeća čuvanja očito neželjenih cucki zapravo je pljačka i obmanjivanje javnosti o takozvanom humanitarnom radu takozvane humanitarne udruge. Mjesec dana i ubijanje ili usvajanje je standard svih sličnih ustanova po cijelom svijetu. Kome se takvo racionalno razmišljanje i način zbrinjavanja ne sviđa nek usvoji sve cucke koje napuštaju takozvani ljubitelji životinja, a azil nek počne napokon raditi isto kao i svijetski azili. U nekim USA državama imate utvor u kojeg slobodno, anonimno, ubacite neželjenog cucka, mačku, živinu, svjedno. Oni zatim tu živinu pregledaju je li zdravstveno ispravna, je li sposobna za novo usvajanje i zatim ju daju u glasila na usvajanje - rok mjesec dana pa \"uspavljivanje\". Nije li živina sposobna za socijalizaciju, usvajanje, odmah ide u kompost ili za hranu \"piličima\". Grubo? Ne. Realno i svrsishodno. Štedi i vrijeme i prostor. A oni koji napuštaju \"jadne životinjice\" to će raditi i dalje jednako uspješno.

VI
Vito
09:49 26.02.2010.

Zaboravih ovo - kupnjom ljubimca morali biste uči u bazu podataka spojenu iu jedan centar. Dolaskom u drugu trgovinu radi kupnje ljubmca, odmah bi prodavač vidio da već imate jednog pa bi vas trebao pitati gdje je prvi i kako je riješeno njegovo truplo. Bez dokaza o zbrinjavanju starog kupljenog ljubimca nema mogućnosti nove kupnje. Baza može biti nepristupačna, tako da se podaci mogu samo unositi, ali ne i mijenjati, bez \"palca\" kupca. Time bi se izbjegle moguće malverzacije, kako kupaca, tako i prodavača.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije