Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kolumna
Povratak na članak

Uz porez na poroke trebalo bi raspaliti i porez na populizam

Tako je, točno je da pušači koštaju društvo više, ali samo dok su živi

Komentari 10

ST
stefj
16:26 16.08.2018.

Ma treba HZZO staviti na tržište ili veći dio njega na tržište, pa nek se bori s ostalim osiguranjima. Iliti provesti vaučerizaciju zdravstva kako je to napravljeno vani... Prema prosječnoj plaći zaposleni čovjek izdvaja nekih 1.500 Kn mjesečno za zdravstvo, svaka osiguravajuća kuća bi se potrgala za takav prihod, izgradila klinike i zaposlila liječnike... Pa u Americi nešto malo više košta onaj platinum nivo zdravstvenog osiguranja, a koliko su plaće veće...

VL
RI
rightside
16:15 16.08.2018.

s jedne strane se pozivaju poljoprivrednici da povecaju kolicinu posadenog duhana u virovitici a s druge ovaj trazi 100% poskupljenje duhanskih proizvoda pa se pitam, jel ovaj "novi jakovina" misli unistit i te proizvodace duhana, tako da se mozemo pohvalit kako nasi ministri ocito dobivaju odlicnu pinku kad se ovdje sve i svasta uvozi i uvozi, bez obzira sta isto ali domace propada ili nema kupaca za to jer je kao preskupo,,)))navescu primjer lubenica sa neretve,,otkupna cjena ispod kune a cjena npr u kauflandu 5 puta veca od nabavne,,ili bolje uvozit od ko zna kuda nego seljaku domacem platit da moze zivit,,tako to plenkovic zamislio pa da vidimo dokle ce,,

VL
BA
bakulušić
16:23 16.08.2018.

Blago onom tko probao nije! Zaštićen je od poroka pušenja ali nije zaštićen od bolesti i smrti. Pušenje je prljavo, pušenje je skupo, pušenje sigurno doprinosi pojavi bolesti kao što pojavi bolesti doprinose i alkohol, hrana, šokovi, stresovi, nasljedni faktor... Proglasiti pušenje i duhan najvećim zlom na ovome svijetu i najvećim uzročnikom smrtnosti je bedasto. Organiziranje hajki na pušače je suludo a udvostručavanje cijena je bezobrazluk bez bitnog učinka. Sve zajedno se može nazvati - iživljavanjem. Koje polako prelazi u teror. Zašto ne zabrane uzgoj duhana i zašto duhan ne tretiraju kao drogu ili, barem, kao ambroziju. Problem bi bio riješen, pušači bi se malo mučili ali zato ne bi bilo novih pušača. Dugoročno, ne bi bilo pušača i pušenja, ne bi bilo bolesti, ne bi bilo smrti... Bili bismo sretni i radosni. Dok čekamo ta sretna vremena, pokušajmo baciti cigaretu, zaista je skupo, prljavo i nezdravo.

VL
WW
wwwcro
07:20 17.08.2018.

Treba porez na budale uvesti. Pa ga krenuti kupiti po saboru i županijskim i općinskim poglavarstvima. Al’ bi se novca nakupilo tu...

VL
BR
Brontops
16:59 16.08.2018.

Koliko glupost u ovom kratkom tekstu plavokose novinarke!!! Na komentare se necu ni osvrnuti. Pusenje steti zdravlju i kosta drustvo - bilo koje zemlje - miljarde svake godine! To su nepobitne cinjenice. Cigarete, alkohol, chips i ostala, bonboni, limunade ii ostale nezdrave zivezne namirnice moraju biti skuplje nego danas. Krijumcarenje kao protuargument je promasaj! Kriminalom se bavi policija i pravosudje. Ali jos je bitnija svijest stanovnika da ne kupuju robu od koje ni kune poreza drzavnoj kasi. Populisti su mediji u ovom slucaju, definitivno!

VL
DU
Deleted user
18:15 16.08.2018.

meni se čini da njezina slika daje više klikova na članak nego tema i sadržaj.

VL
WW
wwwcro
23:07 16.08.2018.

Budaletina i paprati nikad neće nestati...za paprat nisam siguran... hahaha

VL
BU
budan77
20:27 16.08.2018.

Neka konacno jedan ministar skupi svoja muda na hrpu pa donese zakon u stilu Sanaderovih 0,00 promila alkohola...ZABRANA pusenja i gotovo! Neka ne seru vise, nemaju muda niti dici pljuge za 100 % pa neka kostaju 50 i vise kuna. Mladi nebi sigurno poceli pusiti jer bi im bilo preskupo, za stare okorjele pusace ionako nema spasa, vec kukavicki dizu za kunu ili dvije. Da bar taj novac ide u zdravstvenu kasu, bilo bi ono bolje. Novac ide iskljucivo za “elitne” troskove politicara i naravno nikada ga dosta za te njihove apetite. Stvar sa pusenjem bi bila tako lako rijesiva da se samo zeli rijesiti. Alkohol isto tako...ali, kao i sve u ovoj drzavi, tako i to funkcionira selektivno.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.