Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Natjecanje znanja

Uz pomoć UHDDR-a učili i provjeravali znanje o Domovinskom ratu

ilustracija
Foto: Michael Palijan
06.11.2013.
u 20:41

Srednjoškolci smatraju da bi u školama ipak trebali više učiti od događajima iz Domovinskoga rata na području na kojem žive

Svi učenici drugih razreda srednjih škola u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji, njih 1400, danas su sudjelovali u natjecanju „Znajući prošlost – u sigurniju budućnost“, koje već devetu godinu zaredom provodi Udruga hrvatskih dragovoljaca Domovinskoga rata BBŽ-a.

Učenici su se nekoliko dana unaprijed za natjecanje pripremali čitajući vodič koji je tiskala Udruga, a sadrži informacije o nastanku hrvatske države i Domovinskom ratu, kako u Hrvatskoj tako i na području Bjelovarsko-bilogorske županije. Zanimljivo je da taj sadržaj učenici ne mogu pronaći u udžbenicima.

– Neke sam stvari znala, a neke sam doznala tek pročitavši vodič – kazala je grubišnopoljska gimnazijalka Hana Kanjski. Njezin kolega Petar Krajačić navodi da je poprilično dobro riješio test te da bi srednjoškolci ipak trebali više učiti o svojoj lokalnoj povijesti, posebice onoj u Domovinskom ratu. U UHDDR-u potvrđuju da su rezultati testova uvijek vrlo dobri, što pokazuje da učenike zanimaju događaji iz Domovinskoga rata na njihovu području, a i natjecanje time ispunjava svoj cilj.

Razred koji na razini pojedine škole postigne najbolji rezultat bit će nagrađen putovanjem u Vukovar 18. studenoga. – Cilj nam je da se natjecanje proširi na cijelu Hrvatsku gdje bi oni na sjeveru za nagradu putovali u Vukovar, a južnjaci u Škabrnju, gdje su istoga dana srbočetničke snage učinile pogrom nad tamošnjim stanovništvom – kazao je predsjednik Udruge Stipe Šola.

>> Bjelovarski srednjoškolci na nastavi osvanuli u kravatama

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije