Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Uz policu osiguranja Croatia Imovina brže i lakše do sanacije štete i povratka u normalan život

Kako bi građanima ponudili kvalitetnu i pristupačnu zaštitu imovine, stručnjaci Croatia osiguranja kreirali su policu Croatia Imovina, kojom svoj dom možete osigurati od poplave, požara, oluje, puknuća cijevi, provale i još 11 drugih rizika.
04. lipnja 2018. u 08:58 1092 prikaza
Osiguranje doma
Foto: Thinkstock
Pogledajte galeriju 1/2

Posljednjih godina svjedoci smo naglih oluja s obilnim kišama i na području Hrvatske, koje u samo nekoliko minuta mogu prouzročiti štete koje se mjere u milijunima, pa i stotinama milijuna kuna. Samo u prvih 10 mjeseci 2017. godine, Državnoj upravi za zaštitu i spašavanje prijavljene su štete u vrijednosti od 2,8 milijarde kuna, dok je u državnom proračunu za isplatu šteta lani osigurano jedva stotinu milijuna kuna. Procedura od prijave do isplate šteta je pritom takva da oštećeni nerijetko na isplatu čekaju mjesecima i često ne dobiju iznos koji odgovara stvarnoj šteti, odnosno stvarnim troškovima obnove, pa dio troškova treba namiriti iz vlastitog džepa. Unatoč tome što se radi kupnje kuće ili stana nerijetko i desetljećima odričemo mnogih stvari, još uvijek je malo onih koji su svjesni potrebe da osiguraju imovinu odgovarajućom policom osiguranja, na temelju čega bi ostvarili pravo na brzu procjenu i isplatu štete, što bitno olakšava dogovore s majstorima i povratak u normalan život.

Kako bi građanima ponudili kvalitetnu i pristupačnu zaštitu imovine, stručnjaci Croatia osiguranja kreirali su policu Croatia Imovina, kojom svoj dom možete osigurati od poplave, požara, oluje, puknuća cijevi, provale i još 11 drugih rizika. U okviru te police možete kombinirati dvije vrste osiguranja: osiguranje građevinskog dijela objekta (zidova, podnih obloga, stropova i obloga, ali i uređaja i standardne opreme, kao što je, primjerice, sustav centralnog grijanja) te osiguranje stvari u kućanstvu (što obuhvaća namještaj, aparate, kao i odjeću i obuću, te dokumente i osobne stvari ukućana). Pritom možete birati između tri programa osiguranja građevinskog dijela (Basic, Standard i Ultra), te dva modela za osiguranje stvari u kućanstvu (Optima i Maksi). Moguće je ugovoriti i dodatne rizike, ali i višegodišnje osiguranje, što vam omogućava puno mirniji san. Naime, uz višegodišnju policu osiguranja vaša je imovina cijelo vrijeme osigurana pod jednakim uvjetima, bez potrebe da razmišljate o tome kada treba obnoviti osiguranje i je li vaša imovina uopće više osigurana.

Osiguranje doma | Autor : Thinkstock Foto: Thinkstock

Uzmemo li u obzir da već i mali kvar na cijevima u kućanstvu može izazvati izlijevanje vode i poplavu te izazvati štetu od nekoliko stotina do nekoliko desetaka tisuća kuna, a da se prosječna cijena police za stan od 60-ak četvornih metara kreće oko 50 kuna, dok je za kuću od 150 četvornih metara taj prosjek manji od stotinu kuna, jasno je da se takva polica osiguranja može višestruko isplatiti. No, Croatia osiguranje i dodatno nagrađuje svoje buduće osiguranike: Svi oni koji višegodišnju policu Croatia imovina ugovore u razdoblju između 21. svibnja i 31. srpnja ove godine, mogu sudjelovati u nagradnoj igri „Osiguraj i osvoji“, u okviru koje će 400 osiguranika osvojiti poklon-bon za kupnju u Elipso trgovinama, u vrijednosti od 500 kuna.

Više informacija o polici osiguranja imovine Croatia Imovina te o nagradnoj igri možete pronaći na internetskoj stranici www.crosig.hr, ili na besplatnom telefonu: 0800 1884, gdje odmah možete zatražiti i ponudu za osiguranje od prodajnog savjetnika Croatia osiguranja.

Najcool predavanje o financijskoj pismenosti u Splitu
Najcool predavanje o financijskoj pismenosti u Splitu:
Kako uložiti 32.000 kn s 18 godina, zašto propustiti maturalac i koja je količina motora potrebna za skladan brak