Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 114
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KUĆA STRAVE Nove sumnje povezane sa stravičnim ubojstvom u Maoči kod Brčkog

Uz pljačku, motiv zločina je osveta zbog pedofilije

20.12.2008.
u 23:00

BRČKO - Iza stravičnog ubojstva 69-godišnjeg Jusufa Delića iz Maoče kod Brčkog na prvom bi mjestu mogla stajati osveta zbog pedofilije, a tek potom koristoljublje.

Na to ponajviše upućuje album s pedesetak pornografskih fotografija na kojima se ne vide glave djece, kao i tvrdnje najmlađeg među trojicom osumnjičenih, starosti svega 13 godina, da su u toj kući strave snimani pedofilski filmovi s muškom djecom, no sporne snimke su zagonetno nestale.

Postojao je, naime, i cjenik usluga, pa se tako spominje da je 15 maraka iznosila snimka nagog djeteta. To su neslužbene informacije koje, zbog istrage te pogotovo maloljetničke dobi osumnjičenika, nije mogao potvrditi ili opovrgnuti glavni brčanski tužitelj Zekerija Mujkanović. On baš i ne dvoji da su to upravo oni učinili, ali se, kako kaže, istraga proširila na moguće počinitelje naknadne paljevine koja je trebala poslužiti za prikrivanje tragova zločina koji se dogodio 2. prosinca u kasnim poslijepodnevnim satima.

Nakon što je svezana i ugušena, žrtva je polivena benzinom i zapaljena. U ustima su navodno pronađeni ostaci krpe. Među pobornicima onih koji drže da takav stravičan zločin nisu mogla počiniti djeca jest i Rahman R., otac jednog od osumnjičenih dječaka.

- Moje dijete od 14 godina jest sklono krađama, kao i najmlađi koji je zbog svoje dobi ne može kazneno odgovarati, te je pušten iz pritvora i u nadležnosti je Centra za socijalni rad, ali ovakvo što nije moglo napraviti, za što ima i alibi. -Ova dvojica su mu navodno ukrala pištolj (koji je u međuvremenu tražen i u dvorištu 13-godišnjakova djeda, op.a.) i to su mu trebala vratiti, a više od toga nisu spremna učiniti.

Najstariji među njima ima 16 godina i nije sklon kriminalu. Osuđivan sam i znam što govorim, tvrdi Rahman, navodeći kako bi se o ovom nezapamćenom slučaju moglo više znati u utorak kada počinje suđenje iza zatvorenih vrata. Zaprijećena kazna zatvora, koju u ovom slučaju može dobiti samo stariji maloljetnik, kreće se od jedne do 10 godina, a o načinu izvršenja ubojstva i motivu koji je, dosad se spominjalo, pljačka novca.

Ovo je treće ubojstvo koje su za kratko vrijeme počinili maloljetnici u Brčkom, a kazne su, slažu se i u pravosuđu, doista minimalne.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije