Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 197
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Uz platformu gradivo.hr do željene ocjene na maturi!

Zagreb: Studenti Luka, Niko i Marko napravili su aplikaciju Gradivo.hr
Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL
1/5
PR
Autor
PR članak
20.12.2022.
u 09:15

Osnivači stranice gradivo.hr Marko, Niko i Luka krenuli su od ideje da pripreme za maturu budu dostupne apsolutno svima i u svako doba dana i godine. Ovu su ideju razvili i realizirali na način da su kreirali digitalni sadržaj koji uključuje materijale potrebne maturantima za odličnu pripremu prije ispita državne mature.

Ovogodišnji maturanti ulaze u zadnju fazu odluke o ispitima kojima će pristupiti na državnoj maturi. U tome im uvelike pomaže njihovo područje interesa i fakultet koji žele upisati jer fakultet diktira razinu koju maturant mora položiti iz pojedinog predmeta. Mnogi su maturanti tu odluku već doniijeli i počinju učiti za ovaj bitan ispit. Pred njima je dovoljno vremena za dobru pripremu, ali važno je odabrati i pravi način za to.

Osnivači stranice gradivo.hr Marko, Niko i Luka krenuli su od ideje da pripreme za maturu budu dostupne apsolutno svima i u svako doba dana i godine. Ovu su ideju razvili i realizirali na način da su kreirali digitalni sadržaj koji uključuje materijale potrebne maturantima za odličnu pripremu prije ispita državne mature. Prije svega, vodeći se po mnogima najučinkovitijim načinom pripeme za maturu - rješavanjem starih ispita, osigurali su svojim korisnicima pristup videorješenjima svih zadataka s dosadašnjih matura iz matematike, fizike i kemije. Ova se tri predmeta, kažu dečki, uče vježbajući i prolazeći kroz različite tipove zadataka što upravo učenik radi koristeći njihova videorješenja. Zato su sa svojim timom sve zadatke riješili i detaljno, ali jednostavno i pristupačno objasnili. Zadatke i njihova videorješenja sortirali su po godinama mature, ali i po gradivima kojima pripadaju kako bi se učenici mogli pripremati i učeći gradivo po gradivo ili prolazeći cjeline koje im teže idu. Svoju su kolekciju materijala za pojedini predmet učinili dodatno korisnom kreiranjem online skripte koja je potpuno besplatna, a u njoj se nalaze sve bitne definicije i formule iz gradiva koja dolaze na državnoj maturi. U završnoj je fazi i paket priprema za ispit iz hrvatskog jezika.

Tim gradivo.hr svjestan je da se učenju i pripremi za ovaj predmet treba pristupiti na nešto drugačiji način nego što je to priprema za prirodne predmete pa su u skladu s tim kreirali cijeli paket materijala koji će pripremiti njihove korisnike za maturu iz hrvatskog.

Trenutna se ponuda sastoji od većih i manjih paketa iz matematike i fizike te jednog paketa iz kemije, a dostupna je i pre-sale ponuda za paket iz hrvatskog jezika koji će biti omogućen od 31.12. ove godine. Osim što maturanti imaju priliku učiti gdje god i kad god, ekipa iz gradivo.hr je svoje pakete učinila i cjenovno prihvatljivima jer su svjesni da je financijska barijera još uvijek glavna kočnica za brojne maturante i njihove roditelje.

Više o tome kako je nastalo gradivo.hr, što planiraju u budućnosti i tko stoji iza projekta možete saznati u videoprilogu, a ponudu pogledajte na sljedećem linku OVDJE:

 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?