Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ogorčeni mljekari:

Uz ovakvu cijenu možemo samo odustati od proizvodnje

mljekari
Ivica Galović/PIXSELL
23.02.2016.
u 17:45

- Po ovoj odluci ispada da ćemo mi koji imamo mlijeko prve klase, s 4,20 posto masnoće i 3,4 posto bjelančevina, dobivati 1,90 kuna po litri - rekao je predsjednik Udruge proizvođača mlijeka Brodsko-posavske županije Ivan Klasnić.

Ne stane li država iza nas, mi ćemo propasti. Ako im ne trebaju domaći proizvođači mlijeka, neka nam to otvoreno kažu - rekao je predsjednik Udruge proizvođača mlijeka Brodsko-posavske županije Ivan Klasnić

Povod današnjeg okupljanja mljekara pred zgradom Županije u Slavonskom Brodu bilo je njihovo nezadovoljstvo najnovijom odlukom mljekarske industrije da otkupna cijena mlijeka od 1. ožujka padne za 18 lipa

Prema Klasnićevim riječima, mljekari se ne zalažu za prosvjede, nego za dogovor, ali nastavi li se po starom, neće im preostati ništa drugo do baviti se nečim drugim ili otići u inozemstvo. - Po ovoj odluci ispada da ćemo mi koji imamo mlijeko prve klase, s 4,20 posto masnoće i 3,4 posto bjelančevina, dobivati 1,90 kuna po litri. Ja se samo pitam tko može opstati uz tu cijenu - rekao je Klasnić.

>>Udruženi mljekari žele postati prepoznatljivi na tržištu

>>Udruživanje u veću organizaciju spas je za male mljekare

Komentara 7

Avatar dr. Evil
dr. Evil
18:20 23.02.2016.

Dampinskim cijenama unistiti domacu proizvodnju da bi se pozatvarale domace farme a nakon toga uvoz manjekvalitetnog stranog mlijeka po visim cijenama....toliko puta vidjen scenarij u Hrvatskoj...unisti domacu proizvodnju da bi uvozni parazitski lobij profitirao...gade mi se!

DU
Deleted user
20:27 23.02.2016.

Rješenje je u restrukturiranju krava koje bi nakon preinaka davale umjesto mlijeka gaziranu vodu i sokove.

TH
than
22:31 23.02.2016.

Pa sada objektivno mlijeko nije zdravo za covjeka, mada ga i sam pijen. Druga stvar je ocigledna. Unistavanje privrednika i otkup zemlje za male novce. Isto se odvija i u svinjogojstvu recimo, a kada kupe zemlju, odu cijene hrane u nebo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije