Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Uz malo strpljena i hladne vode mirno kroz kolone prema moru

Na autocesti A 6 Rijeka-Zagreb, promet teče usporeno od tunela Hrasten prema čvoru Oštrovica i dalje prema otoku Krku
10. srpnja 2010. u 09:32 13 komentara 11 prikaza
gužve (1)
Foto: Igor Kralj/Pixsell
Pogledajte galeriju 1/7

Uz temperaturu i do 33 stupnja Celzijeva koja se danas očekuje u svim krajevima Lijepe naše, svi putnici namjernici koje put danas vodi prema Jadranu trebali bi sa sobom ponijeti malo strpljenja i puno hladne vode.

Na gotovo svim važnim cestovnim pravcima prema moru promet je pojačan, na nekim dionicama i gust. Pripaziti treba na autocesti A 1, od Zagreba prema Karlovcu, te dalje prema Dalmaciji, Istri i primorju; na autocesti A2, Zagreb-Macelj cijelom dužinom u smjeru Zagreba, na staroj karlovačkoj cesti, duž Jadranske obale, Ličke magistrale, te na prilaznim cestama turističkih središta.

Na autocesti A 6 Rijeka-Zagreb, promet teče usporeno od tunela Hrasten prema čvoru Oštrovica i dalje prema otoku Krku, a od Karlovca u smjeru Zagreba vozi se u koloni. Brzina vožnje je 40-50km/h. Na izlaz s autoceste čeka se do pola sata, kolona je duga oko 5 km.

Na autocesti A 2, Zagreb-Macelj, promet je pojačan u smjeru graničnog prijelaza Macelj. Pred naplatnom postajom Trakošćan kolona vozila na izlaz s autoceste duga je oko 1 km.

Na izlazu sa istarskog ipsilona u smjeru prema graničnim prijelazima Plovanija i Kaštel, kolona vozila duga je oko 11 km.

Zbog gustog prometa na dionici autoceste A 1, između Zagreba i Jastrebarskog, vozi se u koloni, otežano.

Promet zagrebačkom obilaznicom normaliziran je i prema posljednjim izvještajima iz HAK-a, nema gužvi prema naplatnim kućicama u Lučkom.

Na graničnim prijelazima Macelj i Metković na ulaz u zemlju čeka se oko 30-45 min. Promet je pojačan i na graničnim prijelazima Goričan, Bregana, Rupa, Pasjak, Plovanija i Kaštel. Moguća čekanja su oko 15-20 min.

Trajekti plove prema redu plovidbe, uz pojačan promet u trajektnim lukama i pristaništima prema otocima.

ZADIRANJE U PRIVATNOST
Skandal na granici: Novinara Večernjeg lista policija skinula do gola zbog filtera za cigarete
Nema dobrog vrta bez osnovnog alata
ALAT ZA PRAVE MAJSTORE
Nema dobrog vrta bez osnovnog alata, imate li ih sve doma?
  • -obrisani-:

    Mene nema u toj koliko prema zapadnom balkanu i neče me biti..

  • rakun235:

    hrovti,pa opet lažete,nema turista,ima ima a 80 % manje nego lani.

  • -obrisani-:

    Mene nema u toj gužvi prema zapadnom balkanu i neče me tamo ni biti jer na avionima za Tunis, Tursku ili Crnu Goru nema gužve, ima boljih uvjeta i ljepše sam primljen..