Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Uz malo strpljena i hladne vode mirno kroz kolone prema moru

Na autocesti A 6 Rijeka-Zagreb, promet teče usporeno od tunela Hrasten prema čvoru Oštrovica i dalje prema otoku Krku
10. srpnja 2010. u 09:32 13 komentara 11 prikaza
gužve (1)
Foto: Igor Kralj/Pixsell
Pogledajte galeriju 1/7

Uz temperaturu i do 33 stupnja Celzijeva koja se danas očekuje u svim krajevima Lijepe naše, svi putnici namjernici koje put danas vodi prema Jadranu trebali bi sa sobom ponijeti malo strpljenja i puno hladne vode.

Na gotovo svim važnim cestovnim pravcima prema moru promet je pojačan, na nekim dionicama i gust. Pripaziti treba na autocesti A 1, od Zagreba prema Karlovcu, te dalje prema Dalmaciji, Istri i primorju; na autocesti A2, Zagreb-Macelj cijelom dužinom u smjeru Zagreba, na staroj karlovačkoj cesti, duž Jadranske obale, Ličke magistrale, te na prilaznim cestama turističkih središta.

Na autocesti A 6 Rijeka-Zagreb, promet teče usporeno od tunela Hrasten prema čvoru Oštrovica i dalje prema otoku Krku, a od Karlovca u smjeru Zagreba vozi se u koloni. Brzina vožnje je 40-50km/h. Na izlaz s autoceste čeka se do pola sata, kolona je duga oko 5 km.

Na autocesti A 2, Zagreb-Macelj, promet je pojačan u smjeru graničnog prijelaza Macelj. Pred naplatnom postajom Trakošćan kolona vozila na izlaz s autoceste duga je oko 1 km.

Na izlazu sa istarskog ipsilona u smjeru prema graničnim prijelazima Plovanija i Kaštel, kolona vozila duga je oko 11 km.

Zbog gustog prometa na dionici autoceste A 1, između Zagreba i Jastrebarskog, vozi se u koloni, otežano.

Promet zagrebačkom obilaznicom normaliziran je i prema posljednjim izvještajima iz HAK-a, nema gužvi prema naplatnim kućicama u Lučkom.

Na graničnim prijelazima Macelj i Metković na ulaz u zemlju čeka se oko 30-45 min. Promet je pojačan i na graničnim prijelazima Goričan, Bregana, Rupa, Pasjak, Plovanija i Kaštel. Moguća čekanja su oko 15-20 min.

Trajekti plove prema redu plovidbe, uz pojačan promet u trajektnim lukama i pristaništima prema otocima.

ski
Veliki vodič kroz Nassfeld
Isprobajte lokalne specijalitete, zaplešite uz legendarnu Nenu i skijajte na 110 km besprijekornih staza
Grawe
PRIHVATI IZAZOV
Izazov za sve trkače koji žele pomoći drugima
  • -obrisani-:

    Mene nema u toj koliko prema zapadnom balkanu i neče me biti..

  • rakun235:

    hrovti,pa opet lažete,nema turista,ima ima a 80 % manje nego lani.

  • -obrisani-:

    Mene nema u toj gužvi prema zapadnom balkanu i neče me tamo ni biti jer na avionima za Tunis, Tursku ili Crnu Goru nema gužve, ima boljih uvjeta i ljepše sam primljen..