Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
najveće stradanje u II. svj. ratu
Povratak na članak

Uz Dan holokausta: Naši Židovi u Izraelu posebno su osjetljivi na negaciju zločina

Stravično iskustvo holokausta, brojna neriješena pitanja u njihovim zemljama nakon Drugog svjetskog rata te jačanje cionističkog pokreta u mnogim Židovima diljem svijeta učvrstilo je odlučnost da se "vrate" u "zemlju svojih otaca".

Komentari 21

Avatar Mi sami
Mi sami
09:22 27.01.2019.

A da pitate josipovića i ostale crvene kmere da se isele iz židovskih stanova?

VL
IL
ilijan1a
08:52 27.01.2019.

Partizani negiraju zločin, kad su došli na vlast protjerali i poubijali su i Hrvate i Židove i druge koji nisu bili komunisti.

VL
Avatar Udruga_obrisanih
Udruga_obrisanih
09:02 27.01.2019.

Možda bi se pri sjećanju na holokaust trebalo kojom riječi sjetiti i palestinaca

VL
DH
dalibor.hren
09:12 27.01.2019.

Nitko ne negira holokaust, ali potomci prživjelih židova DANAS tamane Palestince sve u 16! O tome ni riječi!?

VL
NO
Novaaa
08:54 27.01.2019.

Zašto se uspoređuje sa genocidom u Ruandi i kakva je to usporedba?? Turci su ubili 1.5 miliona Armenaca u periodu od nekih 7-8 godina i nikada ne vidim da to negdje piše ili da se osuđuje, mnogi ljudi niti neznaju da se takvo nešto desilo.

VL
GV
golub Vaso
09:00 27.01.2019.

što ćemo sa etničkim čišćenjem koje provodi izraelska država, što ćemo s njihovim rasnim zakonima

VL
Avatar Dixie_land
Dixie_land
10:20 27.01.2019.

Poštivam Židovske žrtve ,ali zašto su oni uvijek i prvom planu ? U ratu su stradali i Hrvat, Njemci , Japanci i još mnogo naroda. Pa Kineza je više u ubijeno nego židova ,ali to nitko ne spominje.

VL
DU
Deleted user
10:04 27.01.2019.

kada čitaš ono čemu je izvor hina,moraš se zapitati,iz koje je države ta agencija.

VL
MI
Mimizo
09:16 27.01.2019.

nitko ne negira holokaust nego laž o broju žrtava i mit o jasenovcu mene su u školi učili da je tamo pobijeno između 700 tisuća do milion što židova,srba,roma a u stvari se svjesno lagalo da bi se sad baratalolo o 70 tisuća što je isto laž a u vojnim arhivima je stvarna istina da je to bio radni logor kao što je rekao i stipe Mesić zato ne manipulirajte više o broju žrtava A srbija je prva koja se pohvalila da je rješila pitanje židova o tome šutite

VL
MI
Mimizo
09:25 27.01.2019.

sada kad su otvoreni arhivi i kad se može doći do dokumenata koji poništavaju dugogodišnje laži i mit o jasenovcu protagonisti tih laži se na sve načine odupiru uz pomoć medija da istina konačno ugleda svjetlo dana ali došao je kraj njihovim lažimaii vječnoj krivnji Hrvatskog naroda a krije se istina da se Nedić pohvalio hitleru da je prvi u europi u srbiji rješio postojanje židova o tome ognjen kraus ni riječ nije rekao

VL
MA
mare0801
11:49 27.01.2019.

Jest da je tema malo dosadila, ali je u neku ruku "vječna".Srećom ne živimo u zemljama koje su tkz. političku korektnost dovele do apsurda,znate ono,samo Židovi smiju pričati viceve o Židovima i samo crnci smiju nazvati drugog crnca crncem,tako da bez opterećenja mogu reći su Židovi svoje stradanje "brendirali". Nitko im naravno stradanje ne osporava, ali da osamdeset godina nakon rata, i dalje očekuju da se pola Evrope "posipa pepelom" radi grupe zlotvora, da se stalno rade neke ankete i istraživanja vezana za antisemitizam, i da se u priči uvijek negdje nađemo i mi, kao nazadan i rasistički narod.

VL
PO
portugisac
11:32 27.01.2019.

Neznam da li ste primijetili da službeni Izrael nikada ne govori o genocidnosti Hrvata. Uvijek su to pojedinci ili male grupice. Istina je selektivna. Ako je Nedić javio Hitleru da je "Serbien Juden frei" što znači nije bilo preživjelih. Tko je onda genocidan i zašto se to ne spominje. Vjeruje se komunistima i njihovim brojkama. Največi idiotizam bi bio osporavati zločine nad židovima u NDH i Jasenovcu ali nekim manipulacijama srpskih žrtava treba stati na kraj. Tvrdili su da je u Jasenovcu pobijeno 700 tisuća srba. Goldsteinova komisija utvrdila je da je u Jasenovcu svih ukupno bilo 83 tisuće. Zar tolika razlika nije alarm da se otvore arhive i ustanovi točan broj stradalih.

VL
ZN
znamistinu
10:49 27.01.2019.

Znam nekoliko zidova koje je Tito tj partizani protjerali i oduzeli im imovinu. Zato o tome ne pisete? Kada ce UDBA-si koji su dobili te stanove kao i milicioneri izaci iz njih i vratit ih tim obiteljima?

VL
AS
ante_slavonac
12:33 27.01.2019.

ćudno,otišli iz Hrvatske a nisu se mogli vratiti u jugoslaviju?

VL
IL
ivan.lorkovic.zg
11:58 27.01.2019.

Nama Hrvatima nije niti na kraj pameti negirati holokaust. Srbi i Hrvati izvršili su u 2.sv. ratu po dikatatu Njemačke genocid nad svojim sugrađanima Židovima i tu se nema što dodati osim dubokog i trajnog žaljenja. Potpuno je druga stvar to što se 2.sv.rata vremenski nesretno koincidirao sa pravednom stoljetnom borbom Hrvata za vlastitu državu. Izbjegava s ečinjenica da su hrvati za razliku od svih drugih europskih naroda (osim Slovaka) ušli u 2. sv. rat bez svoje nacionalne države a suludo je očekivati da će braniti kolonijalnu državu tj. karađorđevičevu Jugoslaviju. Nijem ci jesu prljavo iskoristili težnju Hrvata za vlastitom državom.

VL
AS
ante_slavonac
12:33 27.01.2019.

ćudno,otišli iz Hrvatske a nisu se mogli vratiti u jugoslaviju?

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.