Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Istraga u Čakovcu

Uvozio rabljene automobile i 'zaboravio' platiti 18 milijuna kuna poreza

rabljeni automobili
Damir Spehar/PIXSELL
05.01.2018.
u 13:05

Optuženici su također u poslovnim knjigama evidentirali fiktivne ulazne račune i račune za isporuku građevinskog materijala, koje je drugookrivljenik platio prvookrivljenikovoj tvrtki iako je znao da roba nije doista isporučena.

Općinsko državno odvjetništvo u Čakovcu donijelo je rješenje o provođenju istrage protiv dvojice hrvatskih državljana u dobi od 60 i 53 godine te jedne tvrtke zbog osnovane sumnje da su počinili kaznena djela utaje poreza ili carine, pranja novca, povrede obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga te krivotvorenja službene ili poslovne isprave.

Prvookrivljeni zastupnik tvrtke iz Čakovca od siječnja 2013. do svibnja 2014. nije obračunao porez na dodanu vrijednost za rabljene osobne automobila iz Češke, Italije i Njemačke vrijedne više od 14 milijuna kuna, neosnovano je odbijao pretporez za usluge koje nisu bile obavljene i propustio obračunati porez na dobit za isplate gotovine sa žiro računa, čime je izbjegao plaćanje 18 milijuna kuna poreznih obveza.

Obojica su od siječnja do rujna 2014. godine u poslovnim knjigama evidentirali fiktivne ulazne račune i račune za isporuku građevinskog materijala, koje je drugookrivljenik platio prvookrivljenikovoj tvrtki iako je znao da roba nije doista isporučena. Prvookrivljenik je potom podigao uplaćen novac i jedan dio zadržao za sebe, a ostatak predao drugookrivljeniku. Time su nezakonito uzeli oko 100.000 kuna.

Pogledajte i galeriju: Ovo je 10 najružnijih automobila svih vremena

rabljeni automobili
1/11

Komentara 8

MA
Marko1337
15:34 05.01.2018.

Da je samo 100 tisuća kuna, ne bi si zbog toga ni uprljali ruke.

BJ
Bjelovar112
19:10 05.01.2018.

koliko svercera ima na Jakusevcu ?

Avatar Čobanković ( mlađi )
Čobanković ( mlađi )
09:04 07.01.2018.

sram ih sve bilo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije