Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 69
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Gdje je domaće?
Povratak na članak

Uvoz drastično raste: Samo krumpira smo uvezli 38.000 tona

Hrvoje Gregurić, predsjednik Zajednice udruga hrvatskih povrćara, smatra da je najveći problem to što većina trgovačkih lanaca ne daje dobavljačima i proizvođačima podatke o planiranoj potrošnji robe

Komentari 14

DU
Deleted user
09:29 07.06.2019.

Lijepo. Milijarde u poticaje a sve se uvozi. Je li možda tim milijardama HDZ kupio i ovih jadnih 25% glasova podrške što im je još preostalo? Za proizvodnju hrane sigurno nisu utrošene.

VL
Avatar NenadNikolicZagreb
NenadNikolicZagreb
09:43 07.06.2019.

Hrvatska je država kakve nema u svijetu. Poljoprivredna proizvodnja pada praktički po svim stavkama u desetogodišnjem razdoblju, raste broj državnih službenika u ministarstvu i komori a raste enermno količina poticaja. Postoje dva pitanja, prvo kako to da proizvodnja pada uzuz tolike povećane poticaje i toliko više angažiranih službenika. Drugo pitanje je zaštita hrvatskih interesa. Recimo, u Poljskoj se ne prodaju hrvatske jabuke već samo poljske, koje su zbog skoro 5 tjedana kraće vegetacije manje bogate šećerom i sokovima od hrvatskih. Poljaci su to uradili posebno pažljivim pregledima uvoznih jabuka gdje jabuke stoje pod carinskom kontrolom praktički dok troškovi kamiona i skladištenja i prekrcaja ne povećaju troškove uvozniku iznad razina isplativosti. U Hrvatskoj dolaze poljske jabuke znatno niže kvalitete od hrvatskih i naša država propušta ih bez pregleda kakvi su uobičajeni u Poljskoj. Država bi putem ministarstva gospodarstva i poljoprivrede trebala upitati hrvatske proizvođače kako da im pomogne, jer očito je da Hrvatska i Poljska različito pomažu svoju poljoprivredu pa to u okviru EU treba ujednačiti. Dosta je ovakvog odnosa prema poljoprivrednoj proizvodnji, odgovorni na vlasti nas vuku svojim neradom u propast.

VL
UM
Umjereni
09:53 07.06.2019.

Gdje je domaće???? Pa lijepo, naš kvalitetni lički i međimurski krumpir prodajemo gospodi na zapad, očišćen od zemlje, standardne i unificirane veličine, kao da su klonirani, a onda domaće firme poput Dodleka iz Međimurja nama prepakiravaju drugorazredno smeće od krumpira veličine šljive, a koje je ostalo i pomiješaju malo s krumpirom iz bliskog Istoka i prodaju kao "međimurski" krumpir sitnozuboj stoci. Pokušajte na policama naših trgovačkih centara pronaći ijedno povrće ili voće, a da je klasificirano kao I. klasa. NIjedan ministar nijedne vlade do sada nije uspio poljoprivredu RH izvući iz stanja koje se jedino može opisati kao katastrofalno.

VL
TM
trade_mark
11:09 07.06.2019.

bit će hrvatska jedna od najbogatijih država svijeta!! rekla je to jednom jedna gospođa.

VL
MO
moškov
09:23 07.06.2019.

pa kaj onda ....zato smo izvezli 300 tisuca hrvata koji ce brati to voce i povrce...zahvaljujuci genijalnnoj politici i vođama hdzejaca i sdpejaca...sad ce navalit turisti bit ce eura...moraju turisti jest i pit...sad dignite cijenu cestarina za barem 500%....

VL
AE
Aedes2017
09:44 07.06.2019.

Lika nam je opustošena a fašisti uvoze krumpir ???

VL
Avatar nekakav
nekakav
11:45 07.06.2019.

domaći neće brati jagode, krumpire, pa treba se prilagoditi, i uvesti crnce iz afrike, oni rade po italiji, francuskoj, španjolskoj, pa što ne bi i kod nas. i im ih možemo smještati u straćare, i mi im možemo ne plaćati nadnice, i mi ih možemo silovati i prijetiti im. nismo mi ništa lošiji od španjolaca, talijana i grka! i ne trebamo se toga sramiti. svakog u nevolji trebamo iskoristiti kao što ih iskoriste na zapadu, i mirna bosna. ako već znamo uzeti novac nijemcu za ležanje u našoj sobi, onda znamo i ovo. država samo treba malo zažmiriti nad ovakvim djelatnostima u poljoprivredi, jer od toga ima cijelo društvo koristi. a imaju i ovi iskorištavani. nešto nauče. i prihvate da život nije kamilica, ni med i mlijeko da teku u potocima! ja bih vrlo rado na svojem vrtu vidio mladu somalku/nigerijku kako okapa ta dva paradajza i krastavac cijeli dan...

VL
NT
Nikola Turajlić-jaružalo
10:09 07.06.2019.

Skoro u potpunosti se ostvarila vizija našeg osloboditelja Oca Domovine, Vrhovnika i Mesije Franje da će najvjernije stado Hrvatskog Boga u dogledno vrijeme stupiti u Raj zemaljski. Ovo znači da će dvonožna tegleća marva papkari i kopitari biti oslobodjena teškog , dosadnog i opasnog (jednom rječju: pogubnog) rada u industriji i agraru, te će sa kruhom iz kartona solidarnosti i varivom Caritasovih kazana, uživati u praćenju bezbrojnih vjerodomoljubnih igara, pod vedrim i modrim Hrvatskim Nebom (ne treba im ni krov nad glavom). Dični potomci naših vjerodomoljubnih osloboditelja i državovoditelja će se držeći izreke: "Lezi Hljebe da te jedem!" uživati kao uhljebi na državnim jaslama u jedinoj ekološkoj državi svijeta, a radoholičarski izrodi će u stampedu osloboditi neovisnu državu svojih poganih potreba (za radom i sličnim glupostima). Isplatile su se sve žrtve koje su podnijeli vjerodomoljubi u svojim osloboditeljskim ratovima , zar ne?

VL
VJ
vjaceslav
13:38 07.06.2019.

ljudi, pa ne mogu i poljoprivredni poticaji i velika cijena poljoprivrednih proizvoda. mnogi su se odlučili samo za poticaje i uopće ih nije briga za cijenu svojih proizvoda. a ove godine poticaji će biti još veći!

VL
PR
propalismoFranjoskroz
13:22 07.06.2019.

Roks uništava Hrvatsku i dalje

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.