Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Donald Trump:

'Uvodimo dodatne sankcije Iranu, vojna akcija i dalje je moguća'

Donald Trump
Foto: Reuters/PIXSELL
1/3
22.06.2019.
u 20:14

"Nećemo dopustiti Iranu da dobije nuklearno oružje i kada oni to prihvate imat će bogatu zemlju, bit će sretni a ja ću im biti najbolji prijatelj. Nadam se da će se to dogoditi."

Američki predsjednik Donald Trump rekao je u subotu da će nametnuti dodatne sankcije Iranu kako bi spriječio Teheran da dođe u posjed nuklearnog oružja te dodao da je vojna akcija i dalje moguća.

Trump je razgovarao s novinarima u Bijeloj kući nakon što je nedavno otkazao vojnu akciju protiv Irana koja je trebala biti odmazda za rušenje američkog vojnog drona.

"Uvodimo dodatne sankcije Iranu", rekao je Trump. "U nekim slučajevima idemo sporo, no u drugim idemo brzo", dodao je.

Američki predsjednik rekao je kako je vojna akcija protiv Irana "uvijek na stolu". No Trump je također dao do znanja kako je spreman smiriti eskalaciju dodavši da je voljan postići sporazum s Iranom za koji smatra da će ojačati slabo gospodarstvo te zemlje.

"Nazvat ćemo ga 'Učinimo Iran opet velikim'".

Također je rekao, kako prenosi France Presse, da će biti Irancima "najbolji prijatelj" ako odustanu od nuklearnog programa.

"Nećemo dopustiti Iranu da dobije nuklearno oružje i kada oni to prihvate imat će bogatu zemlju, bit će sretni a ja ću im biti najbolji prijatelj. Nadam se da će se to dogoditi."

"Nadajmo se da su pametni", nastavio je Trump. "Kada bismo mogli vratiti Iran na put ekonomske obnove, to bi bilo fantastično."

U međuvremenu ćemo "nastaviti nametati ekonomske sankcije", rekao je američki predsjednik.

Trump se obratio novinarima uoči puta u Camp David, a najavio je kako će ondje raspravljati o Iranu.

Pogledajte prosvjed protiv Trumpa u Londonu:

Ključne riječi

Komentara 12

MA
Markos
21:20 22.06.2019.

Zvjerinjak@ Podvijenog repa? A sto je trebao? Sravnati Iran zemljom sa 100 nuklearnih bombi? Tome se kaze mudrost, ali ti na zalost taj jezik ne razumijes.

DU
Deleted user
04:48 23.06.2019.

Trump pokazuje od početka da je sličan psu koji laje, a ne grize (bez uvrede). Sjetimo se samo prijetnji Sj. Koreji i kako je to završilo. Vjerujem da su ga sve države već pročitale. Ponašanje Irana upućuje na to. Puno buke ni za što.

CR
CroZrakomlatNo1
19:26 23.06.2019.

Pametano govori Trump! Samo sto bi volia vidit da bi isto tako SAD postupala protiv Izraela koji ima jedrsko oruzje! Istina, da su muslimani potencialna opasnost, ali jevreji su ubili Sina Bozjeg a sada imaju i nuklearno oružje....budimo oprezni i virujmo Bogu!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije