Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Crna kronika

Uvjetne kazne za kupoprodaju ispita na Prometnom fakultetu

Bezuvjetne kazne dobili samo oni koji nisu priznali krivnju, kao prije osuđeni profesor Damir Božičević, kojemu je izrečena jedinstvena kazna od godinu i devet mjeseci zatvora, te posrednik Ante Bilušić, osuđen na godinu dana.
22. svibnja 2012. u 15:35 18 komentara 854 prikaza
Antun Sertić
Foto: Anto Magzan/PIXSELL

Šestero profesora zagrebačkog Fakulteta prometnih znanosti optuženih u slučaju Indeks 5 proglašeno je krivima za prodaju ispita pa su s dvoje studenata i tri posrednika osuđeni uglavnom na uvjetne kazne. Sudac zagrebačkog Županijskog suda Željko Horvatović bezuvjetne je zatvorske kazne izrekao tek optuženicima koji nisu priznali krivnju, a to su prije osuđeni profesor Damir Božičević, kojemu je izrečena jedinstvena kazna od godinu i devet mjeseci zatvora, te posrednik Ante Bilušić, osuđen na godinu dana.

Profesoru Antunu Sertiću kazna od šest mjeseci zatvora zamijenjena je 60-dnevnim radom za opće dobro, dok su njegovi kolege Nikola Đaković i Katja Bošković-Gazdović kažnjeni uvjetno na šest mjeseci uz trogodišnju zabranu rada. Na šest mjeseci uvjetno su osuđeni i profesori Senka i Husein Pašalić, posrednici Boro Nikić i Dražen Karlovčan te studenti Ivan Kulko i Marijana Karlovčan.

Tijekom suđenja petero profesora već je osuđeno nakon jer su priznali nedjelo i nagodili se s tužiteljstvom, a studentica Katica Miloš oslobođena optužbi da je “kupila” ispit.

Maja, Ana Maria, Andrijana, Josipa, Petra, Ema, Nikolina i Tihana: Itekako možemo biti korisne hrvatskom zdravstvenim sustavu u pandemiji COVID-19! Ako je staž obavezan, zašto ga ne omoguće, a ako je to nemoguće, neka ga ukinu
PRIPRAVNICI U NEIZVJESNOSTI
Zovete umirovljenike, a mi čekamo na posao i po nekoliko godina?!
Psorijaza
SVJETSKI DAN PSORIJAZE
Srušimo stereotipe zajedno: Međunarodni glas za bolji život
 • baš:

  Mamić mora iz Dinama jer se nakro za sve profesore zajedno u Zagrebu, a možda i šire. To ne znači da branim bilo koga ali želim reći da kod nas stvarni kreatori i krivci izbjegavaju kazne a \"pecaju se mali ... prikaži još! ili odabrani\" (tako je i sa \"Sanaderom\"-svi sudjelovali a samo jedan čovjek kriv, ma dajte). Onaj tko zadrži nekoga na radnom mjestu protupravno, treba odgovarati za to.

 • gologuz:

  \"Tko prizna, pola mu se prašta\" na hrvatski način.

 • Avatar tkozna
  tkozna:

  Pitam se hoće li osuđeni ostati na svojimradnim mjestima!????? Ne bih se čudio da ostanu jer solidarnosti među lopovima nema kraja. Sada se pitam zašto Mamić mora van iz Dinama!