Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Slučaj Rudine

Uvjetna jer je lažirao papire za retardant

'03.09.2009., Split - Istrazni sudac u cetvrtak je oko 14 sati iz pritvora pustio osumnjicene za zeljeznicku nesrecu u Rudinama. Ivan Medak, bivi sef HZ Infrastrukture, Ivan Tomaskovic, direktor tvrtk
'Ivo Cagalj/24sata'
04.10.2012.
u 19:55

Otac je Ivana Tomaškovića na sudu pokušao spasiti od kaznene odgovornosti tvrdeći da je on nabavio sporne potvrde

Ivan Tomašković (37), jedan od optuženih za željezničku nesreću u Rudinama, pravomoćno je uvjetno osuđen na osam mjeseci zatvora uz rok kušnje od dvije godine jer je posao za nabavu retardanta s HŽ-om, kojim je poprskana kobna pruga, dobio 2008. na temelju krivotvorene dokumentacije. Presudu suca zagrebačkog Općinskog kaznenog suda Milenka Đakovića potvrdio je zagrebački Županijski sud, odbacivši žalbu obrane, ali i tužiteljstva, koje je tražilo bezuvjetnu zatvorsku kaznu.

Tomašković se 2008. godine kao direktor tvrtke Intrade prijavio na natječaj priloživši potvrde da je dotad poslovno surađivao s tvrtkama Sigurnost iz Osijeka i Dolmen iz Splita iako to nije bila istina. Na zagrebačkom sudu branio se da mu je otac, u kojeg je imao neograničeno povjerenje, složio mapu za natječaj i da se on nije udubljivao u nju. 

Otac je I. Tomaškovića na sudu pokušao spasiti od kaznene odgovornosti tvrdeći da je on nabavio sporne potvrde, jer su bili u stisci s vremenom i nije mu bio problem nabaviti te potvrde, a kao osnivač tvrtke imao je i dosta kontakata. Otac optuženog tvrdio je da su mu te potvrde dostavljene bjanko s imenom tvrtke, preko faksa, te je ispunio sadržaj potvrda i napisao da je tvrtka Intrade poslovno surađivala s njima.

No, sudac Milenko Đaković njegovo je svjedočenje odbacio kao neistinito, kao pokušaj da prebaci sa sina na sebe odgovornost.

Usto je grafološko vještačenje pokazalo da je sporni ugovor s HŽ-om potpisao optuženi Ivan Tomašković, koji je i sudjelovao pri otvaranju javnih ponuda u HŽ-u.

>>Pravi otac: Lagao sucu da spasi sina od kazne

>>Rudine: Treća godišnjica nesreće u kojoj je poginulo šest osoba

Komentara 4

Avatar Piruška
Piruška
21:07 04.10.2012.

Pravosuđe je najkorumpiraniji dio hrvatskog društva !

BO
bomba
20:57 04.10.2012.

uvjetna za što? Za poginule i ozljeđene zbog kobnog retardanta osam mjeseci uvjetne. Poruka je možete varati isplati se jer ne možeš odgovarati pa makar bilo poginulih zbog varanja. Vidimo i Čačić a i Horvatinčić izgleda neće odgovarati zbog togaoga što su bahati i zbog bahatosti su pobili ljude ni krivne ni dužne. Nema pravde i zakon za bogate i obične građane nije isti a svi se iz petnih žila upiru kako su oni za red i zakon.

AN
anamariya
08:38 05.10.2012.

Ovo ima samo u Hrvatskoj...Na osnovu njegove krivotvorine poginulo je šestero ljudi ...Užas....A baka koja je prije par godina prodavala sir i med uz cestu dobila je godinu i pol zatvora...Pravna država...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije