Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
predrag štromar

'Uvjeren sam da će IDS, HNS i HSU dogovoriti i koaliciju za izbore'

predrag štromar,koalicija,hns,ids
Izak Vrtarić
09.12.2014.
u 18:09

Vjerujem da sve ide u dobrom smjeru i da ćemo na proljeće biti konkretni, prokomentirao je nakon sastanka u Varaždinu Valter Flego

- Mi smo u jednoj koaliciji, zajednički smo IDS, HNS i HSU pregovarali o sadašnjoj koaliciji, sada smo u koaliciji i siguran sam da ćemo vrlo brzo dogovoriti zajedničku koaliciju za buduću izbornu kampanju, a i sa SDP-om onda negdje na početku proljeća te da ćemo zajednički ići na izbore - izjavio je varaždinski župan Predrag Štromar (HNS) nakon sastanka s istarskim županom Valterom Flegom (IDS), međimurskim županom Matijom Posavcem (HNS) i primorsko-goranskim dožupanom Markom Borasom Mandićem (HNS) u Varaždinu. Nakon njega istu je temu komentirao i Flego, koji je, za razliku od Štromara, odmah naglasio kako on nije predsjednik IDS-a te da o tome odlučuje predsjedništvo stranke.

- No vjerujem da sve ide u dobrom smjeru i da ćemo na proljeće biti konkretni - prokomentirao je Flego. A župani i dožupani su se pod okriljem HNS-a sastali kako bi raspravljali o gospodarskoj suradnji te su odmah na početku presice izjavili kako je riječ o četiri najkonkurentnije županije u Hrvatskoj.

- Razmjenjujemo ideje i želimo da i druge županije idu našim putem. Mi smo dokaz da se može i nudimo pomoć drugima - uvodno je iznio Štromar. Riječ je preuzeo Flego, koji je predstavio deset mjera (jamstveni fond za prerađivačku industriju, sufinanciranje pisanja EU projekata, zapošljavanja i standarda kvalitete...) kojima Istrani potiču inovacije, investicije i izvoz. Dodao je da su u odnosu na prošlu godinu smanjili nezaposlenost za 22 posto. Boras Mandić pak kaže da su u Primorsko-goranskoj županiji specifični zbog razvedenosti, ali se trude ujednačiti komunalnu infrastrukturu i dostupnost sadržaja građanima Ravne Gore i Rijeke te se što bolje se povezati s otocima - uskoro i hidroavionima.

Posavec pak je iznio podatke kako Međimurje čini 2,4 posto hrvatskog gospodarstva, a 4,2 posto izvoza, uz samo 1,9 posto uvoza.

- Izvozimo dvostruko više nego uvozimo. Početkom godine otvara se 800 novih radnih mjesta, nezaposlenost smo smanjili za 24 posto. No moramo što više raditi i na povezivanju plave i zelene Hrvatske, to je od strateškog interesa svih nas - kaže on. Domaćin Štromar završio je riječima kako će Varaždinci kopirati svaku dobru mjeru ostalih županija koju još ne provode. U Primorsko-goranskoj županiji, ističe, nevjerojatno je jeftin prijevoz učenika, a i radnici putuju za 300 do 400 kuna, dok u Varaždinskoj putuju za više od tisuću kuna mjesečno te na sjeverozapadu valja uvesti integrirani prijevoz i kopirati tuđa iskustva.

>>Štromar: Žao nam je Čačića, ali ne vesele nas njegovi postupci

Komentara 3

DU
Deleted user
18:27 09.12.2014.

Tri brata uboga j... jedan drugoga

Avatar mili99
mili99
18:52 09.12.2014.

Svi se odriču Sdp-a. Kraj im se bliži...

Avatar MK
MK
18:27 09.12.2014.

...Predraga Stromara ceka skora kaznena prijava - za koristenje privatnih adresa iz datoteke drzavne uprave, za svoju kampaniju za Zupana. ...Dokazi su nepobitni!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije