Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mirko Duspara:

'Uvjeren sam da će građani kazniti negativnu kampanju HDZ-a'

mirko duspara
Ivica Galović/PIXSELL
21.05.2013.
u 13:45

U drugi krug za gradonačelnika idemo s prednošću od 9 posto, što je dovoljno da pobijedimo i nastavimo raditi tamo gdje smo stali pred ove izbore – rekao je gradonačelnik Slavonskog Broda Mirko Duspara

Najjača smo lista u gradu i druga u županiji. U drugi krug za gradonačelnika idemo s prednošću od 9 posto, što je dovoljno da pobijedimo i nastavimo raditi tamo gdje smo stali pred ove izbore – rekao je gradonačelnik Slavonskog Broda Mirko Duspara, kandidat grupe građana, koji će se za još jedan mandat na čelu grada boriti s Draganom Jelićem iz HDZ-a. Od dodaje kako je uvjeren u pobjedu u drugom krugu, jer iza njega ne stoje obećanja nego rad i rezultati, za razliku od ostalih koji mogu samo obećavati. Prema njegovim riječima, lokalni su izbori s političke scene grada i županije izbrisali veliki dio manjih stranaka. S druge strane, njegova je lista, kaže, pokazala da se može ravnopravno suprotstaviti i najjačim strankama i koalicijama, iako nema stranačku infrastrukturu i iako su praktično sve stranke bile protiv nje.

- Manja izlaznost birača pogodovala je strankama koje su bolje ustrojene od samih građana, jer njihova je vojska izašla u cijelosti. Na izbore je izašlo oko 4.000 ljudi manje nego 2009., i ono što treba odraditi u ovih desetak dana je uvjeriti što više birača da izađu na izbore, jer poslije će biti kasno – ističe Duspara. Brodski gradonačelnik ugodno je iznenađen rezultatima izbora za Županijsku skupštinu, gdje je njegova opcija druga s 13 posto glasova, odnosno šest vijećničkih mandata. On je izrazio uvjerenje kako će građani znati prepoznati i kazniti intenzivnu negativnu kampanju koju su, kaže, posljednjih dana prije izbora vodili HDZ i njegovi pobočnici. Još jednom je ponovio kako ruku suradnje nudi \"i jednima i drugima\", odnosno i HDZ-u i SDP-u.

Dodao je, međutim, kako suradnja neće moći biti realizirana ako netko na prvo mjesto bude gurao svoje osobne interese. - Suradnja je moguća sa svima, ali ako u tu suradnju krenemo na način da, primjerice, idemo graditi bazene ili tržnicu, a onda se u pol mandata sjetimo kako to ne moramo baš tako, iako smo već preuzeli obveze koje čije bi neprovođenje na kraju koštalo grad, onda od te suradnje nema ništa – zaključio je Duspara.

>>Duspara: Negativna kampanja nekima je ipak dala rezultate

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije