Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PAD TEMPERATURA

Uvertira u prave jesenske dane, pripremite kišobrane

Ilustracija, magla u Zadru
Foto: Marko Dimic/PIXSELL
1/7
28.10.2019.
u 08:38

Meteoalarm je proglasio žuto upozorenje, što poziva građane na oprez.

Iznadprosječno topli dani s današnjim početkom tjedna završavaju. Već popodne nas čeka naoblaka sa zapada koja će donijeti kišu u pojedinim dijelovima zemlje, a od sutra će temperature, u usporedbi s prošlotjednim, pasti za desetak stupnjeva.

Za kontinentalni dio Hrvatske je Meteoalarm izdao žuto upozorenje, što znači da će vrijeme biti potencijalno opasno. U početku dana nas očekuje pretežno sunčano vrijeme, mjestimice s maglom, uglavnom u kopnenim predjelima. Danju možemo očekivati porast naoblake sa zapada, a do kraja dana na zapadu unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu ponegdje može biti malo kiše, dok će se najsunčanije zadržati na jugu Hrvatske. Vjetar će biti slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni, na Jadranu i sjeverozapadni, a navečer na sjevernom Jadranu puhat će bura. Najviša dnevna temperatura biti će većinom između 18 i 24 °C, na zapadu unutrašnjosti ponegdje niža, podaci su Državnog hidrometeorološkog zavoda.

Ilustracija, magla u Zadru
1/4

Što se tiče sutrašnjeg dana, DHMZ prognozira oblačno vrijeme s kišom, a danju će biti osjetno hladnije. Na sjevernom Jadranu bit će pljuskovi i grmljavina, a lokalno izraženije oborine može biti i u Gorskom kotaru. Najviše sunčanog i suhog vremena bit će na jugu. Zapuhat će uglavnom umjeren sjeveroistočnjak i sjeverac, a na Jadranu će sjeverozapadnjak okrenuti na buru na sjevernom dijelu koja će osobito podno Velebita krajem dana jačati. Najniža temperatura bit će od 4 do 9, na Jadranu od 11 do 15, a najviša većinom između 10 i 15 °C, u Dalmaciji od 17 do 22 °C. Meteoalarm je proglasio žuto upozorenje za Dalmaciju, Istru i Kvarner te pozivaju ljude na oprez.

Komentara 1

PR
prajdali100
08:53 28.10.2019.

Pa ulazimo u studeni ! Hoćemo snijeg.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije