Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 69
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SUĐENJE JOSIPU HUSNJAKU

Utvrđuje li se je li vozač preminuo zbog nesreće ili od starosti

Josip Husnjak
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
1/3
04.03.2020.
u 15:46

Zbog zakonskih izmjena, postupak je prebačen s Općinskoga na Županijski sud.

 Iako je ograničenje bilo 70 kilometara na sat, Josip Husnjak (30) tog je dana jurio južnom osječkom obilaznicom čak 178 na sat, u Audiju A4, a posljedica su, kako se tereti, dvoje mrtvih.

Naime, upravo u tom trenutku, 7. listopada 2016. oko 9 sati, Branko Vešligaj (77) svojom se Mazdom prestrojavao iz desne u lijevu prometnu traku, kojom je vozio Husnjak. Riječ je, naime, o dionici na kojoj je propisana niža brzina, zbog priključenja ceste iz Ulice sv. L.B. Mandića.

Iako je pravovremeno počeo kočiti, Husnjak se, zbog prebze vožnje, ipak nije uspio zaustaviti – udario je u stražni dio Mazde, koja je odbačena na polje uz cestu. Mira Vešligaj (58), putnica u Mazdi, preminula je sljedećeg jutra u osječkoj bolnici, dok je Branko Vešligaj zadobio krvarenje mozga. Umro je 17. siječnja 2017., dakle tri i pol mjeseca kasnije. Husnjaku je u srijedu počelo suđenje na Županijskom sudu u Osijeku.

Zbog zakonskih izmjena, postupak je prebačen s Općinskoga na Županijski sud. U procesu se, zanimljivo je, od početka pokušava utvrditi je li Branko Vešligaj preminuo zbgo ozljeda iz sudara ili je ugrušak u mozgu imao zbog životne dobi. Dva su se sudska vještaka složila kako krvarenje koje je imao taj 77-godišnjak nema veze s nesrećom. No, obitelj preminulih je angažirala vlastitog vještaka koji je, opet, stava kako je krivac za tu smrt upravo prometna nesreća.

Inače, preminuli Vešligaj bio je u početku prvoosumnjčeni za izazivanje sudara, jer nije provjerio može li se sigurno prestrojiti, no nakon njegove smrti, u optužnici je ostalo samo Husnjakovo ime.

Komentara 2

LI
liliZG
13:44 06.03.2020.

nije provjerio prije prestrojavanja, ... čak i da je provjerio prije prestrojavanja , ovaj kaj je juril 180km/h sigurno mu nije bio u vidokrugu kad je pogledao.... zato , svašta...

MP
mladen.pejic.16
08:56 05.03.2020.

180 km/h ????

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije