Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Natjecanje u laganju

'Utrkivao sam se u utrci puževa s princom Charlesom'

Laganje
Foto: Thinkstock
07.11.2013.
u 09:00

Vjerojatno jedno od najznimljivijih i najkreativnijih natjecanja održava se jednom godišnje.

Studeni tradicionalno postaje mjesec zanimljivih, ali i kreativnih zbivanja. Osim što se "posebno slave" brkovi muškaraca, traži se i najbolji svjetski lažljivac (World's Biggest Liar). Konkurencija je na zavidnoj razini, a u ovom jedinstvenom događanju ne smiju sudjelovati političari i odvjetnici. Organizatori manifestacije ističu kako su političari profesionalni lažljivci te ne smiju konkurirati amaterima kojima je ovo natjecanje i namijenjeno. Svake godine u Santon Bridgeu na sjeverozapadu Engleske, u Bridge Inn pubu, okuplja se veliki broj znatiželjnika, ali i natjecatelja sa svih strana svijeta.

Prošlogodišnji ponosni vlasnik titule svjetskog lažljivca je radnik u nuklearnoj elektrani Glen Boyland, koji je potukao konkurenciju pričom da se utrkivao u utrci puževa zajedno s princom Charlesom. Natjecanje se održava u čast prvog vlasnika ovog puba, koji je živio u 19. stoljeću. Zvao se Will Ritzon i bio je poznat po raznim i zanimljivim, ali isto tako nevjerojatnim pričama. Vjerni sponzor ovog događaja je lokalni proizvođač piva.

Na blidinju, u BIH, također se godinama održava izbor za naj lašca, a koliko su maštoviti ljudi na ovim prostorima po 11. put saznat ćemo u subotu 9. studenog. Jedan od prošlogodišnjih "bisera" bila je priča čovjeka koji se hvalio da je čekićem razbijao kajmak da bi došao do mlijeka.

>>Laganje im baš ne ide!

>>Škola u Engleskoj nagrađuje učenike koji lažu

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije