Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kobna Rječina

Utopili se u Rječini: Prijatelji su se očajnički borili protiv bujice

'dalibor_kalcic_crn_lijevo'
Foto: www.sportcom.hr
1/4
23.04.2013.
u 11:16

Prijatelji: 
Dejan Ljubas i Dalibor Kalčić bili su triatlonci i ljubitelji sportova

Teško da itko može objasniti što se zapravo dogodilo u nedjelju prijepodne, kada su na Rječini poginuli vrhunski sportaši Dejan Ljubas iz Zastenice na Grobniku i Dalibor Kalčić iz Jušića u općini Matulji.

Skupa na natjecanjima

Njihova su tijela nađena u predjelu Škruce i na akumulacijskom jezeru Valići, dok je njihov kajak dvosjed ostao zarobljen u riječnome viru nešto uzvodnije, kod sela Drastina uz Rječinu, zbog čega se i pretpostavlja da je upravo to mjesto za obojicu bilo kobno.

Nažalost, nije pomogla ni zaštitna oprema, kacige, neoprenska odijela i prsluci. Dan nakon tragedije, prijatelji i poznanici Ljubasa i Kalčića ističu kako je njihov prerani odlazak težak gubitak za riječki i hrvatski sport. Bili su u samome vrhu, svjedoče mnogi. Redovito su postizali najbolje rezultate na pustolovnim utrkama, osvajali prva mjesta na natjecanjima Ki challengea. Ljubas je bio vrsni triatlonac, začetnik i organizator Grobničkog trekinga, član Triatlonskog kluba Rival. Ljubasov partner u brojnim utrkama i član pazinskog Sportskog društva Trickeri Mauricio Krizmanić još je u nevjerici. Dobro pamti njihove posljednje uspjehe. Zajedno su osvojili drugo mjesto na prošlogodišnjem 10. Ki challengeu, dok su pobjedu odnijela braća Kalčić, Elvis i Dalibor. Stazu dugu 170 kilometara Kalčići su prošli za 28.25 sati, a Ljubas i Krizmanić za 30.43 sata.

– Ljubas i ja bili smo partneri na više utrka. Dejan i stanuje blizu Rječine, dobro je poznaje. Teško je reći i shvatiti kako se to dogodilo. Dejan, za razliku od Dalibora Kalčića, nije bio toliko vrstan kajakaš, no imao je nevjerojatno iskustvo. Odlučan, ali oprezan nije običavao srljati u rizike... Baš zato je teško objasniti što je dovelo do tragedije, kako su obojica poginula. Možda je nakon prevrtanja jedan pokušavao drugoga spasiti – ispričao nam je Krizmanić.

Prisjetio se vlastitog spusta niz Rječinu 2006. godine. Sedam dana poslije jedan je ondje poginuo, kaže Krizmanić.

Ne znamo što se dogodilo

– Zajedno smo trenirali, Dalibor se bavio i brdskim biciklizmom, a Dejan je bio vrstan triatlonac. Nemam što reći, jer ne znamo što se zapravo dogodilo – rekao nam je Elvir Sulić, voditelj društva za sportove u prirodi AD Natura.

>>Smrt dvojice kajakaša: Povukla ih 'rola' nakon preljevne brane

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije