Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SIGURNA KUĆA Riješeno financiranje skloništa za žrtve obiteljskog nasilja

Utočište se otvara u travnju 2009.

26.11.2008.
u 16:25

Potpisom ugovora između Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti te Grada i Brodsko-posavske županije, riješeno je financiranje te uklonjena posljednja smetnja za početak rada skloništa za žrtve obiteljskog nasilja u Slavonskom Brodu. Smještena na tajnoj lokaciji, sigurna kuća pružat će utočište zlostavljanim ženama i djeci, a za stručnu pomoć stanovnicima tog objekta zadužena je udruga Ženska grupa Brod.

– Po 30 posto troškova skloništa podmirivat će Ministarstvo, Grad i Županija, dok će ostatak novca udruga namicati putem donatora. Slavonskobrodska sigurna kuća, koja će svoja vrata otvoriti u travnju sljedeće godine, jedan je od pet u Hrvatskoj i jedini objekt te vrste u Slavoniji kojemu je financiranje osigurano takvim tripartitnim ugovorima države i lokalne zajednice – kaže Gordana Matanović, predsjednica Ženske grupe Brod.

Uz utočište u kojemu će zlostavljane žene i djeca moći provesti najviše do godinu dana, sigurna će kuća svojim stanarima pružati i stručnu pomoć. Po jedan psiholog, socijalni radnik i defektolog bit će zaposleni u tome objektu kako bi tijekom njihova boravka u kući stanovnicima zaliječili traume i rane nastale nasiljem u obitelji.

– Žrtvama nasilja treba raznolika pomoć, a mi ćemo uraditi što god možemo - ističe G. Matanović. (bk)

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije