Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 178
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Utočište ovisnika: Zašto je Cenacolo puno više od obične komune

02.06.2022. u 13:59

Cenacolo je više od obične komune za odvikavanje. Cenacolo je zajednica nalik na prvu Crkvu, gdje se u 24 sata isprepliću molitva i rad, krunica, klanjanje i zajedništvo kao od prvih kršćana

Komentara 2

Avatar NenadNikolicZagreb
NenadNikolicZagreb
15:57 02.06.2022.

Zajednica koju je osnovala sestra Elvira iz Italije je najuspješnija zajednica u Hrvatskoj za liječenje ovisnika. Broj onih koji su u povratku manji je nego u drugim zajednicama. Osnovno je izdvojiti ovisnika od sredine u kojoj je postao ovisnik, dati mu zaduženja i opteretiti ga radom i dati mu ljudsku i duhovnu podršku. U toj zajednici se mogu naučiti poslovi koji služe za cijeli život, recimo poslovi koji se rade u malim tiskarama ili poljoprivredi, kako kome više leži. Dio ovisnika iz Hrvatske ide i u Italiju, a dio iz Italije dolazi u Hrvatsku. Smatram da je to dobar način u pomaganju ovisnicima da se nekako izvuku.

LA
lajh1985
15:23 02.06.2022.

Ovo je gore od ovisnosti...ovo ispiranje mozga nicem koristi osim sto covjeka jos vise osamati ionako se vecina vrati na iglu osim ako ne puknu od ovoga

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije