Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sjednica u lici

Utemeljitelji HDZ-a u Gospiću: Bit ćemo pobjednička stranka

hdz
Iva Vidović Pocrnić/VLM
25.04.2013.
u 15:55

Milan Kovač kazao je kako će HDZ vladajućima i na lokalnim izborima pokazati isto što i na izborima za EU parlament, da HDZ nije prošlost.

Ponajviše iz razloga što HDZ ne gubi izbore na području Ličko-senjske županije, u njezinom središtu, Gospiću, održana je proširena sjednica Predsjedništva Zajednice Kluba utemeljitelja HDZ-a "dr. Franjo Tuđman".

Sjednicom je predsjedavao predsjednik kluba utemeljitelja Milan Kovač koji se nazočnima obratio s nekoliko riječi.

- Pokojni predsjednik Tuđman je rekao imamo Hrvatsku i bit će onakva kakvu je sami izgradimo. Na svu sreću nije potprebno topovima i tenkovima, nego imamo ruke, imamo pamet, demokratski izbori su najjače oružje što postoji. Nastojali su svim silama zatrti ime i HDZ-a i dr. Franje Tuđmana kao zaglavnika, kamen temeljac i HDZ-a i hrvatske države, kompromitirati nas na svaki mogući način. Nisu uspjeli jer nisu znali bilo hrvatskog naroda, ali i dalje ne odustaju, poručio je Kovač.

Kazao je kako će HDZ vladajućima i na lokalnim izborima pokazati isto što i na izborima za EU parlament, da HDZ nije prošlost.

- HDZ vraćamo kući, a to znači izvornim načelima učenja dr Franje Tuđmana. Nastojali su nas kompromitirati na različite načine, kroz pojedince koji su radili nepodopštine, iskorištavali svoje pozicije za osobno bogaćenje, osobne nemorale na ušturb nacionalnih interesa. Ako je netko radio nepodopštine neka odgovora, ali preko 200 tisuća članova HDZ-a, posebnih, moralnih, ne moraju snositi posljedice zbog toga. Neće uspjeti u nakani da nas kompromitiraju, sotoniziraju, jer HDZ se diže, HDZ će biti pobjednička stranka, zaključio je.

Darko Milinović, predsjednik Županijskog odbora HDZ-a Ličko-senjske županije, također je vladajućima poručio da je pobjeda na lokalnim izborima HDZ-ova.

- Želimo simbolizirati zajedništvo koje nas mora krasiti u svim narednim bitkama. Mi smo ovdje okupili sve što vrijedi u demokršćansko-pravaškoj opciji ovdje u Ličko-senjskoj županiji. HDZ u ovoj županiji je sposoban i po svim analizama i anketama dobiti izbore sam, ali smatramo da je dodatna naša težina i jačina i snaga u okupljanju. Vodeći se s velikim gubitkom glasova na prošlim parlamentarnim izbrima mi smo prionuli još većem zadatku jer nije lako okupiti široku koaliciju i da svi budu zadovoljni, kazao je Milinović.

Za kraj je poručio:
- Poruka iz Ličko-senjske županije SDP-u je - ne tražite pobjednike među gubitnicima jer HDZ je pobjednik i ovome gradu i u županiji, a bit će 19. svibnja pobjednik i na nacionalnoj razini. S tim uvjerenjem, s tim zajedništvom koje mora krasiti demokršćansko-pravašku opciju.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije