Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 68
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SJEDNICA VLADE

Usvojena odluka o osnivanju Imunološkog zavoda kao javne ustanove

Vesna Pusić i Zoran Milanović
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/2
20.08.2015.
u 11:04

Imunološki zavod će biti sveopći pravni sljednik trgovačkog društva

Na današnjoj sjednici Vlade usvojena je odluka o osnivanju Imunološkog zavoda kao javne ustanove koja će početi s radom danom upisa u sudski registar. Radi se o preoblikovanju trgovačkog društva Imunološki zavod d.d. u ustanovu za obavljanje djelatnosti zdravstva Imunološki zavod.

- Imunološki zavod će biti sveopći pravni sljednik trgovačkog društva i preuzet će njegovu imovinu, prava i obveze te njegove zaposlenike temeljem posebnog ugovora - rekao je ministar zdravstva Siniša Varga.

Usvojen je i prijedlog uredbe o izmjenama Uredbe o mjerilima razvoja elektroničke komunikacijske infrastrukture i druge povezane opreme.

- Ovo bi trebalo doprinijeti da sva tri domaća operatora pojačaju privatna ulaganja i stvore poslovnu klimu, osobito za ulaganja u mreži za 4G - rekao je ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić.

Na Vladi je dana i suglasnost Plinacrou za davanje jamstva za kreditno zaduženje društva Podzemno skladište plina kod Hrvatske banke za obnovu i razvitak u iznosu od 230 milijuna kuna radi provedbe rekonstrukcije i modernizacije podzemnog skladišta plina Okoli. Državnom zavodu za statistiku zbog povećanog opsega posla odobrena su tri nova radna mjesta na određeno vrijeme od godinu dana.

Premijer Zoran Milanović na početku sjednice rekao je kako je pred njima zadnja jesen aktualnog saborskog mandata i mandata ove vlade.

- Idemo još ovo vrijeme koje je preostalo odraditi u korist Hrvatske i njezinih ljudi. Prema tome, što treba napraviti, treba napraviti - komentirao je na početku premijer Milanović.

 

>> Imunološki zavod u rukama države. Milanović: To je jedini način da se zavod sačuva

Komentara 6

SL
_Slavonac_
11:18 20.08.2015.

Za ovu odluku su čekali izbore, opet pokušavaju dobiti glasove na temelju jadi i bijede radnika, pa kako vas nije sramota?

R0
R00kie
11:31 20.08.2015.

jos jedna ustanova puna rupa kroz koje curi lova i puna uhljeba u administraciji koju ce financirati porezni obveznici

OB
ObrenM
13:24 20.08.2015.

Da nije bilo svekolikog bunta puka ode imunoloski za 1 kunu.Sada se radi izbora natjecu u ulizivanju tog istog puka kao Bogom dani spasitelji.Gadljivo do kraja.Zanima me koliko ce na izborima to proci kod glasajucih.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije