Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Ususret Uskrsu organizirano darivanje za dvadeset obitelji iz Vinkovaca i okolice

Boso
Foto: Promo
PR
Autor
PR članak
13.04.2017.
u 13:00

Gradsko društvo Crvenog križa Vinkovci i društvo Boso organizirali su humanitarnu akciju darivanja socijalno ugroženih obitelji s područja grada Vinkovaca i okolnih općina. Kroz akciju se posjetilo dvadeset obitelj, a uručeni su im paketi s prehrambenim i higijenskim proizvodima. Ovakva suradnja GDCK Vinkovci i društva Boso započeta je 2012. godine te se svake godine ususret Uskrsu i Božiću organiziraju darivanja socijalno ugroženih obitelji.

Blagdani su vrijeme kada međuljudska solidarnost osobito dolazi do izražaja i kada još snažnije treba inzistirati da se ona očituje kroz pomoć potrebitima, a upravo stoga GDCK Vinkovci i društvo Boso sa svim djelatnicima petu godinu zaredom pomažu socijalno ugroženim obiteljima s područja Vinkovaca i okolnih općina.

„Cilj nam je pomoći potrebitim obiteljima, da se tijekom blagdana osjećaju što bezbrižnije te da ih u što je moguće radosnijem ozračju provedu sa svojim najbližima. Zahvaljujem se i našim partnerima u ovoj akciji, jer su prepoznali solidarnost, humanizam i vrijednosti koje iza nje stoje“, poručio je Branko Tomić, ravnatelj GDCK Vinkovci.

Uz pakete s prehrambenim i higijenskih proizvodima,društvo Boso će ove godine svaku obitelj darivati i s 30 kupona za kruh te prigodnim blagdanskim paketom kolača.

„Iznimno smo ponosni na našu suradnju s vinkovačkim Crvenim križem i našu zajedničku akciju, ali jednak tako i sretni jer na ovaj način imamo mogućnost izravno pomoći našim sugrađanima“, istaknula je Katarina Stanić iz društva Boso.

Gradsko društvo Crvenog križa Vinkovci pod raznim nazivima djeluje već više od stotinu godina. Na području njegova djelovanja, koje obuhvaća grad Vinkovce i Otok te 11 općina (što je 46 posto područja Vukovarsko-srijemske županije) GDCK Vinkovci pomaže 5.111 socijalno ugroženih osoba.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?