Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Stari zahtjev
Povratak na članak

Ustavni sud održao prvi radni sastanak u vezi sa zakonom o pobačaju

"To je jedno toliko duboko svjetonazorsko pitanje, koje je izazivalo podjele u hrvatskom društvu", kazao je Miroslav Šeparović

Komentari 20

BA
bakulušić
22:58 10.10.2016.

Mislim da nitko u Republici Hrvatskoj nema hrabrosti ni snage da promijeni komunistički zakon o pobačaju unatoč činjenici da je jedan od europskih sudova presudio da život počinje začećem, znanost porvrđuje da život počinje začećem i zdrav razum kaže da nitko nema pravo oduzeti život drugome. Žena ne raspolaže samo svojim tijelom nego i tijelom djeteta, odnosno, njegovim životom. A dame na slici sa svojim jajnicima mogu raditi što požele, demokracija je.

VL
CR
CROLINDA
08:25 11.10.2016.

i oni koji ne vjeruju u Boga svejedno će Mu odgovarat za ubojstvo bespomoćnog djeteta ako imaju ikakve veze s pobačajem - svi muškarci i žene koji to čine ili pomažu ili izglasavaju ili podržavaju ili nagovaraju ili nisu učiniliinili sve da to spriječe ako ih se osobno tiče - dijete nije nikakav dio nečijeg tijela nego zasebna ljudska jedinka sa vlastitim pravima koja ne smiju biti manja od prava njegovih bioloških roditelja - Bog je stvorio i tebe i tvoje jajnike i dijete i sve ostalo što postoji - sve je njegovo i sve će njemu polagati račun - uostalom kakav je to perverzni moral ne dati vlastitom djetetu pravo na život a samome sebi dati pravo na ubijanje djeteta

VL
Avatar samo Istina
samo Istina
22:43 10.10.2016.

Pred Vama je odluka života! Imate jedinstvenu priliku koju više nikad nećete imati da unesete svjetlo u ovu državu i svoj narod i što je najvažnije - da svaki od Vas bude na strani svjetla, a ne tame i too je jedino što je bitno. Sud/osuda čovjeka je nebitna. Kad Vaš zadnji čas na ovom svijetu dođe, onih zadnjih pet minuta, ova odluka bit će nešto čega će te sjetiti. Budite sigurni u to i ono što ćete osjetiti u tom trenutku je Mir ili strah, ovisno o tome kakvu ćete odluku sada donijeti. Nagrada za ispravnu odluku je neizreciva Ljubav od Stvoritelja i to je vrijedno svake žrtve na ovom grebenom svijetu. Imajte hrabrosti do kraja, do kraja. Bog Vam svima dao mudrost i snagu da donesete jedinu ispravnu odluku da je život od početka/začeća život i da ga svi skupa štitimo do zadnjeg daha. Bog Vas blagoslovio kolege!

VL
CR
CROLINDA
08:43 11.10.2016.

kako ne shvaćate - da su vas ubili u stadiju nerođenog djeteta ne biste odrasli i sada tu držali tako nepametne transparente - tko zna neko od ubijene djece bi možda naprimjer postalo svetac kao naprimjer Majka Terezija - viditete li koliki je to zločin protiv čovječanstva svako pojedino ubojstvo djeteta

VL
ST
steve
07:59 11.10.2016.

Ovaj transparent vrijeda mnoge katolike, iz toga se vidi da majina j..... vecinu a ne mozes im nista, te su zato toliko i hrabre. Mozda se radi o osobama koje stoje iza toga, da ne koriste kisne kabanice pa imm se lako rjesavati nerodenih. E pa sada mozete izbrisati moj clanak, ako imate hrabrosti da ne citaju citatelji koji isto misle kao ja. Nije cudo zasto su partizanije i komunjare pobili toliki HRVATSKI NAROD, to je njihov rep.

VL
CR
CROLINDA
08:35 11.10.2016.

ne ubijajte nerođene pokajte se i obratite Milosrđu da ne bi na Božjem sudu vječno proživljavali ono što dječica proživljavaju kad ih metalnim alatima iskaljkavaju iz matere kao da su neki neživi neljudski otpad

VL
KI
Kumek iz (HR.Zagorja)
05:11 11.10.2016.

Pametnom jé svesno a onima koji nece shvatiti je lupat glavom o zid. Postoje uvjeti da se Zene imaju priliku zastititi protiv zaceca da nebi dosle u situaciju da trebaju pravit pobacaj koji se kosi pravom na zivot od zaceca.. Dakle neposlusne zene to gledaju sa krive strane i probaju nam solit pamet. Zakoni postoje da tijesavaju probleme u zajednici i treba ih postivati a ne mlatit praznu slamu iz koje neispada ni jedno zrno .

VL
MI
Milna
08:29 11.10.2016.

Ne mogu popovi odlučivati o pravima žena!..U Hrvatskoj se 95% naroda izjasnilo kao katolici zbog straha i pod pritiskom 90ih.Mnogim ateistima nisu htjeli izdati domovnicu bez krsnog lista pa su se obitelji morale masovno krstiti i obavljati sakramente u 10 minuta,a popovi su punili novčanike.Oni koji bi tribali biti u celibatu ali su daleko od toga,odlučivali bi o ženskim tijelu i njezinim pravima?Otkačite više od nas i držite se Biblije i oltara!A ustavni sud ako odluči protivno pravima žena,znači da je pod pristiskom klera i da je klerikalizam opasno zavladao lipom našom.

VL
ZZ
zztopigor
08:54 11.10.2016.

ovima poslusnicima govornika s oltara bi porucio kako je Hrvatska jos uvijek gradjanska drzava i dok je god tako, oni mogu prkositi zdravom razumu unutar svoja ili crkvena 4 zida. svaki pojedinac ili grupacija koja pokusa osporiti ili ograniciti slobodan izbor pojedinca ima u sebi tragove totalitarizma. dakle, komunizam kao ideologija je volio propisivati sto i kako misliti i zabranjivati sto mu je i kako pasalo...ovi sadasnji su isti takvi. e sad, u cemu je razlika izmedju komunizma i diktata crkve???

VL
Avatar samo.zvonko
samo.zvonko
08:57 11.10.2016.

Ne treba pobačaj zabranjivati, i ako se mora obaviti neka se obavi u kontroliranim uvjetima. Međutim, ne može pobačaj biti metoda planiranja obilteji i opće prihvaćeno rješenje za uklanjanjeto / eliminaciju neželjene djece... jer su isti nastali slučajno, greškom, u pijanstvu, pod utjecajem nerkotika... ili samo tako... Obrazovni sustav je ponovno zakazalo jer nije djeci a kasnije odrasim ljudima objašnjeno da je pobačaj ubojstvo i da je pobačaj štetan za ženu i da joj može nanijeti nesagledive posljedice na zdravlje te da može utjecati na njezin cijeli daljni život. Odlazak na pobačaj nije odlazak na kavu... Vjernici se mole za život. Jer, borba je neravnopravna. Dijete nema nikakve šanse izboriti se za vlastiti život. Neprijatelj je nadmoćan. Jedino mu molitve mogu pomoći.

VL
OG
Oger
08:44 11.10.2016.

Poljski parlament je velikom vecinom odbio rigorozni zakon o pobacaju zbog kojeg su poljske zene masovno izasle na ulicu.... VL nije nijednom rjecju to spomenuo. Zasto?

VL
DM
drazen.muhvic
00:50 11.10.2016.

Konačno je došlo vrijeme da Ustavni sud RH donese konačnu i jedino ispravnu odluku: ukidanje prava glasa ženama! Ipak je Bog stvorio ženu da služi muškarcu i da mu rađa potomke, odnosno, ona je po svojoj namjeni niže biće, pa shodno tome nikako ne može imati ista prava kao muškarac. Ako ne vjerujete meni, onda morate vjerovati Ragužu, od čijih se stavova crkva nije ogradila, što će reći da je Raguž samo rekao ono što je općenito stav katoličke crkve...

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.