Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MATO PALIĆ
Povratak na članak

Ustavni stručnjak: Odluka o neradnoj nedjelji zbog korone nije protivna Ustavu

Zatvaranje trgovina sedmog dana u tjednu izazvalo buru, ustavnopravni stručnjak Mato Palić opravdava potez Stožera.

Komentari 7

DU
Deleted user
10:27 28.04.2020.

puno sam putovala i u većini zemalja nedjeljom se ne radi....nedjeljom ne idem u kupovinu . sve sto mi treba kupim u subotu.jedan dan treba imati za odmor ....

VL
DU
Deleted user
11:14 28.04.2020.

I prodavaci imaju obitelj, itekako imaju pravo na slobodan dan u tjednu (pogotovo zbog niskih placa koje primaju.) Jednako kao i medicinsko osoblje pridonose jako puno da bi sve funkcioniralo u ovim vremenima, dovodeci u opasnost od zaraze i sameme svoje obitelji, nakon toliko kontakata u toku radnog vremena. Ovo je najmanje sto se moze napraviti, i jako me zalosti da unatoc toj cinjenici ipak ima ljudi koji to ne podrzavaju.

VL
IM
Immanuell
11:24 28.04.2020.

Ni drugi ne rade nedjeljom, zašto bi oni morali........Dežurne medicinske ekipe, vatrogasci, policija, vojska, dežurne ljekarne moraju raditi. I oni imaju u tjednu svoje slobodne dane pojedinačno, ne mora to biti nedjelja. Svatko se treba odmoriti i biti s obitelji bar jedan dan u tjednu.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.