Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 150
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Milorad Pupovac:

'Ustaško znamjene ne može biti korišteno na službenim svečanostima'

Milorad Pupovac
Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL
1/3
01.05.2020.
u 13:10

Pupovac je ustvrdio kako je za Hrvatsku dobro napravio tko god napravi odmak od tog pozdrava.

Predsjednik Savjeta Srpskog narodnog vijeća i saborski zastupnik SDSS-a Milorad Pupovac u petak je poručio da ustaško znamenje i pozdravi ne mogu biti korišteni na službenim svečanostima današnje Hrvatske, davši potporu svima koji rade odmak od tog pozdrava.

"Pozdrav 'Za dom spremni' ne može biti korišten kao pozdrav na službenim svečanostima današnje Hrvatske. Taj pozdrav ne može imati pravo javnosti", rekao je Pupovac u izjavi N1 televiziji, a nakon jutrošnjeg događaja u Okučanima.

Predsjednik Republike Zoran Milanović napustio je jutros Okučane zbog ustaškog natpisa "Za dom spremni" na majici jednog od sudionika protokola svečanog obilježavanja Vojno-redarstvene operacije "Bljesak". Milanović je to ocijenio gaženjem žrtava i sjećanja na operaciju "Bljesak" te namjernom provokacijom.

Milorad Pupovac
1/6

Pupovac u izjavi ističe da je "legaliziranje i legitimiranje" tog ustaškog pozdrava na svečanostima, komemoracijama ili bilo kojim drugim događajima "nešto što najizravnije povezuje današnju Republiku Hrvatsku s ustaškom tvorevinom NDH".

"I to treba spriječiti", naglasio je te ustvrdio kako je za Hrvatsku dobro napravio tko god napravi odmak od tog pozdrava.

Taj pozdrav i znamenje ne može biti nigdje i ne može biti opravdano ni ratom 1990-ih, niti sudjelovanjem pojedinih grupacija u tome ratu, ističe Pupovac.

Smatra da je potrebno donijeti zakonsku regulativu kojom će se ustaška znamenja i pozdrave "smjestiti u granice zakona".

Milorad Pupovac
1/25

"Sada to nemamo. Sada imamo samo sentimente, političke stavove i političke procjene što je za nekoga dobro, a što ne, u stranačkom, političkom ili nekom drugom smislu. Ali, što je civilizacijska vrijednost, civilizacijska tekovina i što su standardi koji danas vrijede u Europi kojoj pripadamo, to trebamo regulirati zakonom", naglašava Pupovac.

Komentara 7

DU
Deleted user
14:17 01.05.2020.

Ne gnoji GNJUSOVAC. Šta te Oluja 95 God. nije odnjela da ne kontaminiraš Hrvatsko tlo. Da je pravde i da nisu profiteri i “ crvene” izdajice na vlasti bio bi u doživotnoj hladovini.

DU
Deleted user
13:25 01.05.2020.

404 greška za svaki komentar koji je napisan protiv ovakve bagre.

ZV
Zvolen
14:16 01.05.2020.

kUš !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije