Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izrazila kajanje

Kolinda Grabar-Kitarović: Ustaški je režim bacio ljagu na Hrvate

Kolinda Grabar Kitarović
Foto: Reuters/PIXSELL
1/4
22.07.2015.
u 18:55

Velik dio Hrvata sudjelovao je u antifašističkom pokretu, a Hrvatska je utemeljena na antifašizmu, rekla je Grabar-Kitarović

Na početku dvodnevnog radnog posjeta Izraelu, hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović bila je na svečanosti darivanja Yad Vashemu Oscara koji je Branko Lustig 1993. dobio za "Schindlerovu listu".

U govoru je izrazila "najdublje kajanje zbog svih žrtava holokausta u Hrvatskoj, stradalih od ruke kolaboracionističkog ustaškog režima". Objasnila je koliku je ljagu taj režim bacio na hrvatski narod, a poručila je da se "zbog budućnosti moramo suočiti sa svojom prošlošću i prihvatiti je".

Dodala je da je velik dio hrvatskog naroda bio dio antifašističkog pokreta otpora te da je "sadašnja RH utemeljena na antifašizmu i na Domovinskom ratu". To da se nešto slično (holokaustu) dogodilo u Vukovaru i Srebrenici govori da mir ne smijemo uzeti zdravo za gotovo, poručila je.

>> Branko Lustig dobio nagradu za životno djelo u Beču

Komentara 273

DU
Deleted user
19:17 22.07.2015.

Svi razbojnici su jednaci,bili oni ustaše,četnici ili partizani,to su psihpate koje su čekale svoj trenutak da mogu slobdno ubijati i mučiti u ime neke bolesne idelogije. Njih treba sve spremiti na isto mjesto i očistiti društvo od tih zlikvaca.

Avatar TvojUjko
TvojUjko
19:15 22.07.2015.

Ustaskim rezim je zapoceo kad su ubili Stjepana Radica i kad su u beogradskom parlamentu rekli da ce doc laku noc Hrvatima..i dosao je Paelic...sve ima svoje razloge

Avatar rogati_konj
rogati_konj
21:27 22.07.2015.

ovome se desničari nisu ni u snu nadali, kolinda partizanka, ha ha,

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije