Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Ustaška vojnica - od kapitulacije Italije do povlačenja iz Hrvatske

VP
VL
PR
Autor
PR članak
04.10.2013.
u 10:56

Glavna tema novog broja jest priča o Ustaškoj vojnici u razdoblju od 1943. do 1945. godine u kojoj možete saznati kako je tekla transformacija kopnenih snaga NDH

Glavna tema novog broja jest priča o Ustaškoj vojnici u razdoblju od 1943. do 1945. godine u kojoj možete saznati kako je tekla transformacija kopnenih snaga NDH te kako je došlo do objedinjavanja ustaških i domobranskih snaga u nove objedinjene hrvatske divizije i u Hrvatske oružane snage.

U novom broju Vojne povijesti pročitajte prvi put ispričanu ratnu priču Ivice Šafarića - Ninđe, pripadnika poznate ratne postrojbe Hrvatske vojske \"Crnih mambi\". Između ostalog saznajte i kako je ova postrojba dobila svoj naziv, a Ninđa svoj nadimak.

U temi iz Drugog svjetskog rata čitajte o pokušaju bijega flotile od pet torpednih brodica Mornarice NDH iz riječke luke 1944., a saznajte i koliko ih je zapravo uspjelo pobjeći. U ovoj temi ćete pronaći i nacrt te bokocrt hrvatske male torpedne brodice tipa KS.

Donosimo vam i fotoalbum Prvog balkanskog rata 1912. u kojemu ćete vidjeti dosad većinom neobjavljene fotografije koje je snimilo nekoliko francuskih ratnih reportera prateći napredovanje Srpske vojske protiv turskih snaga na području današnje Makedonije.

Osim navedenih tema, donosimo vam i analizu o sirijskoj krizi, drugi nastavak o prvoj pobuni u Waffen-SS-u, treći nastavak o talijanskim fortifikacijama Zadra i još mnogo toga.

Ne propustite novi broj Vojne povijesti za samo 19,99 kn na čak 84 stranice, od petka 4. listopada!

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?