Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 85
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
09.03.2014. u 12:00

Iako pomno pratimo Novi list, ipak smo samostalno i svjesno odlučili da s Glavašom (da ne zaboravim po stoti put spomenuti – osuđenim ratnim zločincem) treba napraviti razgovor.

Napao nas je Novi list zato što smo u prošlom broju Obzora objavili intervju s ratnim zločincem Branimirom Glavašem. U komentaru, Boris Pavelić optužuje novinarku Ivu Puljić Šego, pa valjda i mene kao urednika, da smo napravili “neprofesionalan i nemoralan posao“.

Koje otkriće!? Glavaš ratni zločinac!? Čestitamo!

Očekivano je bilo da tu strašnu činjenicu otkrije i obznani upravo Novi list koji nas je već nekoliko godina uredno, promptno, prvi i ekskluzivno obavještavao o svemu što radi, misli i planira Branimir Glavaš. A misli i planira puno jer u mostarskom zatvoru baš i nema pametnijeg posla. Novine koje su imale ekskluzivno pravo Hrvatskoj obznanjivati misli iz hercegovačkog kazamata, ipak su pretjerale malicioznom i nekolegijalnom tvrdnjom da je novinarka bila fascinirana sugovornikom. To je ono što je bezobrazno previše za list koji je i sam još 2011. otkrio da je Glavaš i “u stranoj državi sposoban utjecati na zbivanja na hrvatskoj političkoj i javnoj sceni“, te da mu se ne može “osporiti politički talent“. Kako stvari stoje, Pavelić i Novi list mogli bi nas optuživati samo za plagijat, a i to bezuspješno.

Iako pomno pratimo Novi list, ipak smo samostalno i svjesno odlučili da s Glavašom (da ne zaboravim po stoti put spomenuti – osuđenim ratnim zločincem) treba napraviti razgovor. Posjetili smo ga javno, a ne kriomice kako to radi jedan novinar Novog lista, objavili fotografiju i pitali ga sve što je danas aktualno. Pa čovjek je srušio Milanovićeve na brzinu pripremane ustavne promjene, potom žestoko napao Karamarka i HDZ... O svemu tome, kroz izjave samog Glavaša, prvi nas je obavještavao ugledni Novi list iz pera novinara Dražena Ciglenečkog. Zanimljivo, upravo je Ciglenečki u listopadu 2011., pred parlamentarne izbore, objavio intervju s Glavašem u Novom listu. S ratnim zločincem, iz Mostara! Gdje je tada bio Pavelić? Ciglenečki je, kao i Večernji sada, postupio slično kao i njemački Deutche Welle intervjuirajući Krunoslava Pratesa, osuđenog za politički motivirano ubojstvo Đurekovića, dakle za terorizam. Baš kao što je to šezdesetih napravio njemački Spiegel razgovarajući s Hitlerovim bliskim suradnikom, ratnim zločincem Albertom Speerom.

S kim se, zapravo, obračunava Boris Pavelić dok nama dijeli moralne lekcije? S Draženom Ciglenečkim? Ustajemo u njegovu obranu. S vlastitom redakcijom, Novim listom? To neka sami riješe na uredničkom kolegiju, a ne preko leđa Obzora i Večernjeg lista.  

>> Milanović gubi jer bi se i danas odrekao Holy

Komentara 5

AB
abendblatt
12:12 09.03.2014.

Novi List, su novine koje ne vrijede papira na kojem se stampaju.

ŠJ
šara jura
13:41 09.03.2014.

KOMUNISTI nemojte se svađati, zapravo ne glumite, RADITE ZA ISTOG POSLODAVCA,ne glumatajte.

PO
porezni.obveznik
15:02 09.03.2014.

sve OK, intervju s Glavasem je na mjestu i to nije zabranjeno. Sad ocekujem da ista novinarka napravi intervju sa Seseljem, uz jednaku kolicinu divljenja njegovoj energiji i sprdanju sa sucima. Naravno, zlocini se u razgovoru nece spominjati. Mislite da da se novinar DW-a u razgovoru divio Pratesu?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije