Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 175
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Humanitarci

Usprkos recesiji donacija je lani u županiji bilo više nego inače

'sis...kolovoz 2010...glina..medjunarodna atletska utrka....vivera je sponzorirala utrku.u tukama pobjednica vrecica s  proizvodima viviere ....iza nbatpis ,djelimicno zaklonjen,vivera...'
'tadija odic'
08.02.2011.
u 11:00

Mnoga trgovačka društva donatorstvo koriste u promidžbene svrhe, ali sve je više poduzeća i pojedinaca koji u tom svom postupku ne žele publicitet

I usprkos dubokoj ekonomskoj krizi, ili baš zbog toga, prošle su godine na području Sisačko-moslavačke županije donatorske, sponzorske i druge humanitarne akcije bile izraženije, pa čak i uspješnije nego ranijih godina.

Veliki broj trgovačkih društava, udruga i pojedinaca svojim su donacijama, posebice potkraj godine, mnogima pomogli i tako uljepšali božićne i novogodišnje blagdane.

Darovali prve madrace

– Za mene nema veće sreće nego kada mogu pomoći drugima. Kada smo prije jednog desetljeća u mom obrtu počeli proizvodnju, prvih deset madraca iz naše proizvodnje donirali smo popovačkoj Neuropsihijatrijskoj bolnici. Donacije u prozvodima i novcu od tog su dana postale naša stalna praksa. Iako imam samo šest zaposlenih, danas oko pet posto dobiti izdvajamo za donacije – rekao nam je Ivan Vondra, vlasnik obrta za proizvodnju madraca Zdravi san iz Kutine.

Na petrinjskom području lani gotovo da nije bilo manifestacije bez sponzorstva Gavrilovića, koji je time ujedno obilježio 320 godina postojanja. Na širem sisačkom području svojim je proizvodima brojne manifestacije redovno sponzorirala tvrtka Mlin i pekare.

Obveza prema djedu

Među donatorima već se godinama pojavljuje i glinska Vivera, koja djeluje u sastavu svjetski poznatog proizvođača zdrave hrane Hipp Beteiligungs AG. U toj tvornici sa 170 zaposlenih, socijalna osjetljivost vlasnika postala je već pravilo ponašanja. Dovoljno je spomenuti da je u Hippu zabranjen rad vikendom, koji je rezerviran za obiteljska druženja zaposlenih. Pomoć zakladama, udrugama, manifestacijama i humanitarnim akcijama Vivera pruža već deset godina, koliko djeluje u Glini.

Opremom, novcem i kumstvom pri obnovi zgrade Ginekologije sisačke Opće bolnice dr. Ive Pedišića donatori su bile i obitelji braće Branka i Borisa Breyera.

– Osim neposredne pomoći rodilištu, donatorstvo je na neki način i naša obiteljska obaveza prema našem ocu i djedu Karlu, koji je bio utemeljitelj i prvi voditelj Ginekološko-porodiljskog odjela sisačke bolnice. Spremni smo i na novu donaciju, kako bi se obilježio rad mnogih liječnika Židova u sisačkom zdravstvu – kaže Boris Breyer, koji sa sinom vodi Stomatološku polikliniku.

Komentara 1

MA
mani102
13:56 08.02.2011.

čitam komentar pa se spominje davanje donacije jel su u bolnici radili židovi, a kakve veze ima nacionalnost pa u medicini to ne bi trebalo biti bitno bitna je humanost bez obzira tko je koje nacionalnosti i vjere

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije