Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Uspješan prvi samostalni let na MIG-u budućeg borbenog pilota

Nakon uspješno položenog ispita iz Tehničke učionice, preobuku je nastavio u 91. zrakoplovnoj bazi
08. lipnja 2018. u 11:05 12 komentara 2545 prikaza
ilustracija
Foto: HRZ
Pogledajte galeriju 1/3

U 91. zrakoplovnoj bazi Hrvatskog ratnog zrakoplovstva na zagrebačkom Plesu početkom lipnja pilot Eskadrile borbenih aviona na obuci na avionu MiG-21, natporučnik Ivan Rendulić uspješno je izveo prvi samostalni let na borbenom avionu MiG-21 bisD.

poziv ministra Željni ste izazova? Postanite borbeni piloti

Rendulić je iskusan pilot koji je radio kao pilot i nastavnik letenja u Eskadrili aviona 93. zrakoplovne baze te bio član akrobatske skupine "Krila Oluje".

Kako bi zadovoljio kriterije tehničkog poznavanja aviona najprije je u Središte za obuku "Rudolf Perešin" u Zemuniku slušao Tehničku učionicu, a potom odradio praktične vježbe na avionima. Nakon uspješno položenog ispita iz Tehničke učionice, preobuku je nastavio u 91. zrakoplovnoj bazi.  Rendulić se potom upoznao s eksploatacijom aviona te radnjama, postupcima i tehnikom pilotiranja na avionu MiG-21 te je uspješno prošao i ovaj dio obuke.

Kako bi započeo letački dio obuke na školsko-borbenom avionu MiG-21 UMD s iskusnim nastavnicima letenja, uslijedilo je slijepo poznavanje područja letenja, slijepo poznavanje kabine te polaganje ispita iz poznavanja redovitih i izvanrednih postupaka na avionu MiG-21.

Prije laširanja na borbenom avionu MiG-21 bisD, Rendulić je uspješno položio kontrolni let za samostalno letenje. Nakon prvog samostalnog leta, slijede daljnji samostalni letovi prve faze obuke koja završava ispitnim letom.

NLO RUTINSKA MISIJA Pilot koji je snimio NLO: 'To nije bilo s ovog svijeta, nisam lud' SU-35 ODLIKOVAO GA PUTIN Ruski pilot opisao 'bliski susret' s američkim borbenim avionom: 'Bio sam mu na repu...'
 
 
 
JAVIO SE IZ AUSTRALIJE
Geofizičar objasnio što se seizmološki dogodilo u Zagrebu 22. ožujka
Divaaa
BEAUTY OTKRIĆE
Konačno sam pronašla rutinu za čišćenje i njegu lica
  • trabant7:

    Zašto to mora biti javno sa svim podatcima, ime, prezime itd..Takvim ljudima se skriva indetitet a ne na sva zvona, amateri.

  • bokida 2:

    Napišite još i OIB te imena djece i žene ako ih ima. Totalna ludost medija te se čovjek mora zapitati za koga rade. Tu treba MORH reći svoje jer vojska nesmje poznavati demokraciju novinarstva.

  • Krotila2:

    čestitam hrvatski sokole