Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uspjeh Almerije
Povratak na članak

Prihod iz pustinje veći od cijele poljoprivrede u Hrvatskoj


U uvjetima 'vječnog' proljeća Almeria proizvede 3,5 mil. t povrća na godinu

Komentari 17

SO
Soljženicin
22:49 21.10.2015.

Kod nas se ništa ne isplati raditi, jedino uzgajati jalove političare i njihovu besplodnu politiku. Slavonija i Baranja gladni i bosi, Lika pusta, ni mačke tamo više nema, a otoci, ma koga to zanima.

VL
R0
R00kie
22:16 21.10.2015.

kod nas postoji preko 300 parafiskalnih nameta, poreza I zakona pa se ti bavi proizvodnjom...

VL
NE
Nepobjedivi
22:44 21.10.2015.

Bravo za ovaj članak! Prije desetak godina sve to vidjeh na licu mjesta, točno je tako. Na žalost, mi ne znamo ni kopirati tuđa iskustva, a kamoli nešto sami stvoriti.

VL
Avatar fuzzy
fuzzy
07:51 22.10.2015.

100 kn stoji u Zagrebu 1 kg češnjaka. 4 kn stoji 1 kg brašna. Za usporedbu, u Češkoj isti stoje 30 odnosno 2 kune. Slično je i u Slovačkoj, Poljskoj i Mađarskoj. Je li to normalno?

VL
Avatar Hazl113
Hazl113
08:53 22.10.2015.

Na žalost Slavonci i Dalmatinci bježe u gradove, prodaju svoju djedovinu, samo da bi kupili stančić, autić i živjeli kao gradska gospoda. Upravo takvi su glavne bunđije protiv svega što njima ne odgovara. Kukaju, plaču, a redovito odlaze na zimovanja, ljetuju po karibima dok mi pravi građani preživljavamo iz dana u dan. Zašto to nitko ne piše. Treba samo malo skrenut van glavnih autocesta pa da se uvjeri u pusta neobrađena polja. Mnogi bi ništa ne radili, a da im kaplje sa neba lova.

VL
Avatar nekakav
nekakav
07:07 22.10.2015.

kakav strah od azije?! oni imaju samo znatno jeftiniju radnu snagu. a pesticide svi koriste. onaj koji ima doma svoj vrt to najbolje zna. bajke o organski proizvedenoj hrani neka nutricionisti (tko su oni uopće) čuvaju za sebe. slušati naše naše ljude koji su spremni i platiti više za organski proizvedeno povrće je smiješno. mi, kao i svi drugi, kupujemo najjeftinije, i tu staje svaka priča. samo sebe pogledajte što i kako kupujete, i to preslikajte na druge. najviše mesa kupite kad je na akciji. povrće? ista stvar. tjestenina? ma nemojte mi valjda reći da svi kupujete tjesteninu skuplju od 10 kuna za pol kile?! kad je ima i po 5 kuna. ajd vi koji kritizirate domaće poljoprivrednike proizvedite tonu paradajza i prodajte to nekome, a da usput još i zaradite. mi sve najbolje znamo, pa je neobično da kod nas se ama baš ništa ne isplati. kivni ste na poticaje seljacima, a sve što kupujete uvozno, a jeftinije je od domaćeg, ima u sebi preko 50% poticaja njihovih država. licemjerju nema kraja i dalje. mi možemo nešto slično, ali treba raditi. treba i objasniti ljudima da ne mogu očekivati od države pomoć kod elementarnih nepogoda tipa suše, tuče, ili poplava, jer toga u razvijenom svijetu nema. osiguraj se. tu ti i država i županija pomaže.

VL
ZD
zdepar
12:56 22.10.2015.

kao da je hrvatska poljoprivreda nekakvo mjerilo, bolje analizirajte koliko su naši ministri upropastili dobrih poslovnih pokušaja

VL
CA
campa
09:24 22.10.2015.

Dobar članak.Pitam se kako je moguče da u svijetu imamo uspješnu poljoprivrednu proizvodnju u jako lošim uslovima gdje su ulaganja u proizvodnju i desetorostruko veća nego kod nas.Zaključak se nameče sam od sebe,korupcija na svim razinama.Kod nas je proizvodnja skupa zbog loše politike prema poljoprivredi gdje se neisplati ulagati u proizvodnju.Oni koji bi trebali voditi računa o rastu poljoprivrede očito su korumpirani od strane raznih uvoznih lobija tako da su naši proizvođači hrane ostavljeni sami sebi bez mogučnosti plasmana svojih proizvoda što bi im treblo omogučiti ministarstvo poljoprivrede .

VL
DJ
djurex
10:32 22.10.2015.

Jedini i glavni problem RH seljaka je zapravo eu i uvoz... sve ostalo su suplje price i skretanje sa istine..Drzava pogoduje eu korporacijama dopustajuci da su uvozi hrana bez dovoljnih poreznih nameta kojom nas truju.. RH seljaci nemogu proizvesti dovoljno robe za nasu drzavu..kad bi jeli i trosili vecinom vlastite hrvatske proizvode koji su bolji nego velika vecina uvoznih svi bi bili zdraviji bogatiji i sretniji..

VL
OB
obivankenobi
13:53 22.10.2015.

Ako netko i pokusa ili zeli nesto napraviti drzava mu sa obje noge skoci na glavu i jos iscipelari. Pokusao sam ali ne ide jer dokumentacija nije gotova 21 mjesec. Odustao sam zbog troskova i zivaca.

VL
TH
than
13:17 23.10.2015.

Nista novoga. Nasi politicari vode tako poljoprivredu da uniste seljake da 'netko' pokupuje jeftino zemlju, pa kada sve pokupuje, preko svojih trgovackih lanaca ce debelo zaradjivati.

VL
AT
Atlantis1
15:57 22.10.2015.

Koja kombinacija! Vlada, koja sprecava bilo kakovo poduzetnistvo [SPD], ili sve pokradu {HDZ}, i narod koji ne ce raditi i ne voli uspijesne ljude [hrvatski jal]. I naravno, predvidivi rezultat, nista se ne radi ni stvara, siromastvo raste, pametni i ambiciozni odlaze, budalasi i dalje vladaju, lavina se kotrlja.

VL
NI
Nini istrijan
19:24 22.10.2015.

Poljoprivreda je mogla biti kljuc naseg izvoza odavno ali na zalost imamo politicare( a vjerojatno i lobije) koji nikad nisu(zeljeli) to shvatili. Samo jedan primjer: u Danskoj se7% stanovnika se bavi poljoprivredom i stvara 25% nacionalnog brutodohotka. U Hrvatskoj imamoamo udio satnovnistva u poljoprivredi od 6% a oni stvaraju 5% cijelokupnog bruttodrustvenog dohotka. To pokazuje kontinuirano nerazumijevanje nase vlade(i ova sada kao i svih onih predhodnih) za mogucnosti koje kao zemlja imamo. Izvoz i samo izvoz je jedini kljuc da se oslobodimo duznickog ropstva u kojem smo upali ali i ljudi koji znaju i vide sto su nase realne mogucnosti i resursi i znati ih iskoristiti na najbolji moguci nacin.Na zalost u tome smo totalno hendikapirani i prosto je ne hvatljovio da smo iamli svo vrijeme takav peh da nas vode nesposobni politicari koji ne vide dalje od svog vlastitog interesa i interesa svoje partije.

VL
ZH
zlatko.harapin53
09:54 23.10.2015.

Hrvatske Vlade od 1990.godine do danas nisu uspjele, u gotovo idealnim klimatskim i geografskim uvjetima, organizirati poljoprivredu. Izrael je u pustinji stvorio poljoprivredu, kao izvozno orijentiranu gospodarsku djelatnost.

VL
Avatar mason
mason
05:54 22.10.2015.

Narod u Hrvatskoj treba da izbaci socijalizam iz glave,i da se okrene kapitalizmu.To je problem u RH.Ili cete uviek biti dno Europe.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.