Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Osumnjičeni za ubojstvo pretučen u zatvoru?

'Zasad nema nikakvih dokaza da se dogodilo bilo kakvo fizičko nasilje'

Zagreb: Ravnatelj Uprave za zatvorski sustav i probaciju Zvonimir Penić o slučaju u splitskom zatvoru
Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL
1/14
29.02.2024.
u 14:31

Rušić je zadobio dva hematoma, a nakon što mu je ukazana liječnička pomoć, odlučeno je da ga se prebaci u Zatvor u Šibeniku

Je li Ante Rušić (31), koji se sumnjiči za ubojstvo Luke Bančića (22) pretučen u splitskom zatvoru na Bilicama ili je kako je, sam kazao pao, prema odgovoru iz Ministarstva  pravosuđa i uprave je nešto što se još utvrđuje. Odgovarajući na upit, kazali su da potvrđuju da je istražnom zatvoreniku pružena medicinska pomoć te su naveli da nije teže ozlijeđen. A što se događalo u ćeliji u kojoj je Rušić bio smješten, pokušao je pojasniti i  Zvonimir Penić iz Uprave za zatvorski sustav i probaciju.

- Možemo potvrditi da je istražni zatvorenik ozlijeđen u zavoru u Splitu. U ćeliji ih je bilo devet. No mi ih ne možemo nadzirati 24 sata jer zbog njihovih prava na privatnost nema kamera u toaletima i njihovim prostorijama. Utvrđujemo sve okolnosti slučaja, svi su dali svoje izjave. Zasad nema nikakvih dokaza da se dogodilo bilo kakvo fizičko nasilje. Mi sumnjamo, nastavljamo istragu -  kazao je Penić. 

Upitan što o svemu kažu pravosudni policajci, Penić je odgovorio: - Nadam se da su službenici pravosudne policije zadovoljni novom uredbom, koja će unaprijediti njihov položaj.

GALERIJA Splićani održali prosvjed nakon šokantnog ubojstva Luke (22)

Zagreb: Ravnatelj Uprave za zatvorski sustav i probaciju Zvonimir Penić o slučaju u splitskom zatvoru
1/30

Odgovarajući na pitanja novinara, Penić je kazao i da nema informaciju da je Rušićev brat, koji je prekršajno prijavljen nakon događaja koji je rezultirao smrću 22-godišnjaka, bio u istoj ćeliji. Rušić je zadobio dva hematoma, a nakon što mu je ukazana liječnička pomoć, odlučeno je da ga se prebaci u Zatvor u Šibeniku. Tamo će, kako je kazao Penić, vjerojatno također biti smješten u ćeliji s drugim zatvorenicima. 

- On je lakše ozlijeđen, a mi istražujemo što se dogodilo. Ako se potvrde sumnje da je napadnut, postupit ćemo prema zakonu - kazao je Penić. Drugim riječima istražuje se jesu li Rušića pretukli drugi pritvorenici, te ako jesu, koji i zbog čega. Ako se utvrdi da jesu, vjerojatno će onda po okončanju istrage zbog toga biti prijavljeni.

Rušiću je određen istražni zatvor zbog sumnje da je proteklog vikenda u Splitu ubio Luku Bančića. Po onome što je do sada poznato, Rušić je s bratom žicao novac, a kada mu 22- godišnjak novac nije htio dati, otišao je kuću po nož, krenuo je za mladićem te ga je ubo u prsa. Ozlijede su bile teške te je 22-godišnjak  nedugo zatim preminuo u splitskoj bolnici. Njegovo ubojstvo uznemirilo je Splićane, koji su organizirali prosvjed na kojem su tražili više i strože kazne za recidiviste. Jer Rušić je od ranije bio poznat policiji, zbog krađa, zbog čega je i uvjetno osuđivan. Prosvjednicima smeta i što je tužiteljstvo slučaj za sada okarakteriziralo kao obično, a ne kao teško ubojstvo. No istraga je u tijeku, pa se do konca istrage djelo može i prekvalificirati, ako se utvrdi da je motiv ubojstva bilo koristoljublje. 

GALERIJA Split: Mjesto ubojstva 22-godišnjaka

Zagreb: Ravnatelj Uprave za zatvorski sustav i probaciju Zvonimir Penić o slučaju u splitskom zatvoru
1/7

Komentara 1

Avatar barba_arba
barba_arba
14:46 29.02.2024.

Ča dramatizirate? Da se Dragan Vasiljković koji put poskliznija niz skaline, nebi sad bia tolika medijska zvezda u komšiluku, neo bi biža od kamera

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije