Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Davor Posilović

Načelnik policije o prosvjedu u Zagrebu: Organizator prosvjeda se još uvijek utvrđuje. Pregledavamo sve snimke

Zagreb: Ispred Ravnateljstva policije održana konferencija za medije
Foto: Robert Anic/PIXSELL
1/3
21.11.2021.
u 13:29

Prosvjed protiv COVID potvrda na koji su došle tisuće iz cijele Hrvatske nije bio prijavljen policiji

Načelnik Sektora policije Policijske uprave zagrebačke (PUZ) Davor Posilović obratit će se medijima vezano uz jučerašnji prosvjed u Zagrebu. Podsjećamo, prosvjed protiv COVID potvrda na koji su došle tisuće iz cijele Hrvatske nije bio prijavljen policiji. 

- Organizator prosvjeda se još uvijek utvrđuje. Ne komentiramo inače broj, ali možemo potvrditi da je na svim lokacijama bilo više tisuća građana koji nisu svi bili iz Zagreba. Tijekom odvijanja prosvjeda došlo je do verbalnog i tjelesnog napada na pripadnika televizijske kuće.  Podnesena je prijava u prostorijama policije. Važno je naglasti da smo mi te događaje audio-vizualne snimamo, tako da će se napraviti analiza naših snimki, ali i snimki grada Zagreba. 

Kazao je da su dobili informacije iz sredstva javnog priopćavanja o tome da je bilo još napada na pripadnike medija. Naveo je da prijava za sad nema, te ako ima oštećenika da napade prijave. 

- Osim tih događaja, događaj je protekao u sigurnosno-prihvatljivim okolnostima. Možemo potvrditi određeni broj prosvjednika upućen ispred zgrade HRT-a. Zgrada HRT. inače, je zgrada kritičke infrastrukture. S obzirom da smo raspolagali sa saznanjem da bi se tako nešto moglo dogoditi, policijski službenici su bili upućeni i tamo. Tamo nije došlo do policijske intervencije - kazao je Posilović. 

Potvrdio je da je na Trgu bana Josipa Jelačića došlo do paljenja zastave, te je kazao da je bila to zastava Hrvatske demokratske zajednice. 

VIDEO:Veliki prosvjed u Zagrebu protiv COVID potvrda okupio tisuće prosvjednika

Komentara 82

BA
Barbasmora
13:47 21.11.2021.

Vecina Hrvata je protiv represije zbog korone!!! Čak i policija je to skužila i nije vise iznenadjena! Ako mogu policajci možda može i politika?

PO
PonosanHrvat
13:41 21.11.2021.

Organizator prosvjeda je zdrav razum.

IL
ilustrator
13:51 21.11.2021.

trg je pokriven kamerama. policija je snimala pučanstvo. bilo je bezbroj tv kamera i tisuće mobitela. nego jesu li istraumatizirani novinari dobro? pruža li im se psihološka pomoć?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije