Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 152
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STOŽER CIVILNE ZAŠTITE

Osječko-baranjska županija: Liječnik iz KBC-a Osijek ide u samoizolaciju, nema novozaraženih

KBC OSijek
Foto: Dubravka Petric/PIXSELL
1/3
17.03.2020.
u 11:25

U Hrvatskoj je do sada zabilježeno 65 oboljelih od koronavirusa.

Županijski Stožer Civilne zaštite Osječko- baranjske županije obratio se javnosti i naveo kako nemaju novih slučajeva zaraze koronavirusom. Broj zaraženih u toj županiji ostaje isti – sedam. Jedan od liječnika iz KBC-a Osijek ide danas najvjerojatnije u izolaciju jer je bio u KBC-u Dubrava i boravio je u istom prostoru kao liječnik zaražen koronavirusom, rečeno je na konferenciji. 

– Situacija nije eskalirala. Sve što dobivamo s nacionalne razine provodimo – istaknuo je osječko-baranjski župan Ivan Anušić i zahvalio svima te ponovno istaknuo da ne treba ići u kupnju i nepotrebno gomilati stvari jer se tako širi panika. 

– I dalje je stanje sedam zaraženih koronavirusom. Svi poslani uzorci su negativni. Danas smo na testiranje poslali novih 24 uzoraka – kazao je ravnatelj KBC-a Osijek Željko Zubčić

– Što se tiče medicinskog osoblja, smanjili smo broj pacijenata koji cirkuliraju u KBC-u Osijek. Uspostavili smo u posljednja dva dana dodatne respiratore. Opskrba krvlju... imamo dovoljno doza. Imamo dovoljno lijekova za operativni program i imamo zaliha za sljedeća dva mjeseca – naveo je ravnatelj KBC-a Osijek. 

Na konferenciji je navedeno kako su četiri osobe kršile samoizolaciju. 

Podsjećamo, do ponedjeljka je zabilježeno sedam osoba u Osječko-baranjskoj županiji zaraženih koronavirusom

Tema: Koronavirus

VIDEO: Igor Rudan: Što svatko od nas sada može učiniti u borbi protiv pandemije virusom COVID-19?

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije