Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 10
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nezadovoljni SDSS-om

Uskoro se osniva nova politička stranka Srba iz Hrvatske

Srđan Milaković
Foto: Marko Mrkonjic/PIXSELL
06.02.2016.
u 19:12

- Svjesni smo činjenice da se, ukoliko želimo promijeniti trenutačno stanje, moramo politički organizirati i sada je samo stvar trenutka kada ćemo to učiniti- rekao je Milaković.

- Na terenu već duže vrijeme tinja nezadovoljstvo pripadnika srpske nacionalne manjine načinom na koji SDSS skrbi o problemima Srba u Hrvatskoj. Sve se svodi uglavnom na zaštitu pozicija pojedinaca unutar stranke te održavanje financijskog statusa određenih organizacija, poput Srpskog narodnog vijeća (SNV). To i ne bi bio toliki problem da novci koje te organizacije dobiju dođu do Srba u lokalnim sredinama, ali to se ne događa. SDSS je iznevjerio očekivanja Srba u Hrvatskoj i te se ta stranka nakon izbora ""debelo" kompromitirala stavovima oko podržavanja odnosno nepodržavanja pojedinih političkih opcija kao i svime onime što se događalo oko Mirka Raškovića- rekao je zamjenik gradonačelnika Vukovara Srđan Milaković koji je pred parlamentarne izbore isključen iz SDSS.

Razlog isključenja bila je njegova odluka da na izbore izađe sa samostalnom listom. Milaković se javnosti obratio priopćenjem nakon što je danas u Zagrebu održan sastanak nositelja izvršne vlasti iz reda srpske manjinske zajednice u Hrvatskoj gdje živi srpsko stanovništvo. Milaković kaže kako je u tim krajevima iskazana jednoglasna namjera što hitnijeg stvaranja nove političke platforme koja bi bila okosnica bolje zaštite prava i interesa Srba u Hrvatskoj. Kako navodi Milaković, na sastanku su bili nazočni zamjenici župana Karlovačke i Požeško-slavonske županije, zamjenici gradonačelnika Vukovara, Belog Manastira i Pakraca, načelnik općine Trpinja u Vukovarsko-srijemskoj županji. Podršku im je izrazio i zamjenik gradonačelnika Ogulina i pojedini predsjednici županijskih Vijeća srpske nacionalne manije.

- Svjesni smo činjenice da se, ukoliko želimo promijeniti trenutačno stanje, moramo politički organizirati i sada je samo stvar trenutka kada ćemo to učiniti. Stvaranje nove političke stranke srpskog predznaka u Hrvatskoj značilo bi i gašenje pojedinih srpskih stranaka u lokalnim sredinama. Ipak, do stvaranja nove političke stranke Srba u Hrvatskoj mora doći što prije kako bi se stranka kvalitetno mogla pripremiti za lokalne izbore iduće godine, ali i moguće nove parlamentarne izbore- rekao je Milaković

>> Dogradonačelnik Vukovara proziva mandatara Oreškovića oko ćirilice 

>> Pupovac: Rašković je viđan u razgovorima s ljudima iz jedne velike stranke

Komentara 60

CA
Catalonia
19:21 06.02.2016.

E srbići morate se vi odmaknuti od pupavca i stanimirovica i ekipe. I prestati snivati o krajini i velikoj brbiji i od ratnohuskackim fora.. Trebate se asimilirati i bit civilizirani.. I nikakve posebne vrtice i skole na srpskom itd itd... Budite ko i svinormalni ljudi i ko sve normalne nac.manjine.

DU
Deleted user
19:35 06.02.2016.

Tako je... maknite se od politike mrznje koju zagovara pupovac i njegova ekipa.

DU
Deleted user
19:42 06.02.2016.

Podržavam. Pupovac više provodi ekstremne socijalističke ideje,a vrlo malo brine o stvarnim problemima Srba,koji su manje-više kao i u svih drugih građana u RH.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije