Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 193
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zakon vjerojatno prolazi

Uskoro pravo lezbijskih i homoseksualnih partnera na brak i posvajanje djece u Sloveniji? Loš odaziv na referendumu

Slovenci na referendumu
Foto: Reuters
20.12.2015.
u 20:08

Loš odaziv na referendumu govori da će novi zakon o bračnoj vezi i obiteljskim odnosima koji uvodi pravo lezbijskih i homoseksualnih partnera na brak i posvajanje djece stupiti na snagu, jer njegovi protivnici, konzervativne stranke i civilne udruge bliske Katoličkoj crkvi neće prikupiti dovoljno glasova da se odbije odluka parlamenta kojim je zakon usvojen

Na slovenskom referendumu o izjednačavanju prava istosopolnih partnera s heteroseksualnima do 16 sati glasovalo je 428.000, odnosno 25 posto upisanih birača, objavilo je državno izborno povjerenstvo. Biračka mjesta zatvorena su u 19 sati, a potpuni rezultati bit će objavljeni kasno navečer.

Loš odaziv na referendumu govori da će novi zakon o bračnoj vezi i obiteljskim odnosima koji uvodi pravo lezbijskih i homoseksualnih partnera na brak i posvajanje djece stupiti na snagu, jer njegovi protivnici, konzervativne stranke i civilne udruge bliske Katoličkoj crkvi neće prikupiti dovoljno glasova da se odbije odluka parlamenta kojim je zakon usvojen.

Prema novim referendumskih pravilima koja su promijenjena prije dvije godine, zakon koji je predložila vlada i potvrdio parlament može biti opozvan ako na referendum izađe najmanje 40 posto birača i većina njih glasuje protiv.

Stara pravila omogućavala su da se već usvojeni zakon na referendumu odbije običnom većinom, bez obzira na broj glasova protiv i na ukupan broj birača koji su se odazvali referendumu.

>>Slovenci na referendumu o istospolnim brakovima i usvajanju djece

Komentara 9

DU
Deleted user
20:38 20.12.2015.

Buhahahaha ....Uz`o čoek čoeka za ženu

MA
Majur
20:50 20.12.2015.

Slovenci Suljo i Miloš se oženili i usvojili malog Primoža za sina...Eh koji će to lom na svadbi biti,a tek prva bračna noć..kad torpeda počnu fijukat.

XA
xaron
00:46 21.12.2015.

Halloooo VL. Ima li pilota u avionu? Clanak iznad ovog govori suprotno !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije