Naslovnica Vijesti Svijet

Uskoro novi sporazum Rusije i SAD-a o naoružanju

"U rusko-američkim odnosima, prioritet jest da finaliziramo nacrt novog ugovora START, prema instrukcijama predsjednika Dmitrija Medvedeva i Baracka Obame. Taj posao je ušao u završnu fazu. Mogu reći da smo nadomak cilju", rekao je Lavrov
25. prosinca 2009. u 16:12 21 komentara 4 prikaza
lavrov
Foto: AFP/PIXSELL

Šef ruske diplomacije Sergej Lavrov izjavio je danas da će uskoro biti potpisan novi sporazum Rusije i Sjedinjenih Američkih Država o smanjenju strateškog ofanzivnog naoružanja (START).

"U rusko-američkim odnosima, prioritet jest da finaliziramo nacrt novog ugovora START, prema instrukcijama predsjednika Dmitrija Medvedeva i Baracka Obame. Taj posao je ušao u završnu fazu. Mogu reći da smo nadomak cilju", rekao je Lavrov u intervjuu ruskoj televiziji "Vesti".

"Predsjednici su izdali glavna uputstva i profesionalci i stručnjaci sada to trebaju staviti  na papir", objasnio je ministar vanjskih poslova Rusije, prenosi Itar-Tass.

prosinca. Dvije zemlje su u proteklih šest mjeseci u Ženevi održale nekoliko rundi konzultacija i očekuje se da uskoro naprave nacrt dokumenta.

Pregovori su privremeno obustavljeni zbog božićnih praznika i trebaju se nastaviti  sredinom siječnja.

Baby Beef
Baby Beef
Udruga uzgajivača junadi Baby Beef osnovana je 2000., s ciljem promocije i ponude kvalitetnog junećeg mesa

A1 izdvaja za Vas

  • -obrisani-:

    Prvo ovaj sporazum, pa onda sporazumni izbiti Iranu Bombu iz ruka ...

  • đoko_krstaš:

    spomneiče badavi ti pričati sa tim titinim omladincem a sad fašistom ciokaubojgusarskim, mislim da če njega osvjestiti ruska megatonka na obzoru hahaha

  • Spomenik:

    U Ruskoj Fedraciji se ova vijest uzima samo kao EPP,drugim rijecima kao \"odmor\" uz \"iskonski\" program.......Ovo je \"zvanicno\" opredjeljenje Ruske Federacije (kako da ne)....A o onom nezvanicnom pitajte one koji vide nesto sasvim novo sto se \"povampirilo\",pa nekome krv naveliko ... prikaži još! pije,a sve je pocelo tzv. \"padom\" 1916. godine!!!!....Ruska Federacija je dans nisto drugo nego \"Perunova uvertira\"....A koji \"START\" manje vise je samo igra za galeriju!!!!