Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Budi baja pa ostavi 1000'

Uskoro nam stiže euro: Jeste li razmišljali na što ćete potrošiti zadnjih 200 kuna u džepu?

Nov?anice od dvijesto kuna
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
1/3
13.10.2022.
u 09:29

Jeste li razmišljali što biste napravili s posljednjih 100 ili 200 kuna koje pronađete u novčaniku ili džepu od hlača koje niste dugo nosili?

Još malo odbrojavamo do promjene valute u Hrvatskoj. Kune uskoro odlaze u povijest, a njih će, s 1.1.2023. zamijeniti euri. U jednom trenutku kune više nećemo moći ni zamijeniti niti upotrebiti. Jeste li pregledali sve čarape i knjige u stanu, da negdje ne ostane neka stara novčanica koju ste sakrili sami od sebe? 

Jeste li razmišljali što biste napravili s posljednjih 100 ili 200 kuna koje pronađete u novčaniku ili džepu od hlača koje niste dugo nosili? 

17.01.2022., Zagreb - Ilustracija cuvanja novca u carapi. Photo: Goran Stanzl/PIXSELL Photo: Goran Stanzl/PIXSELL
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Jedan je korisnik na Redditu postavio pitanje: 'Na što planirate potrošiti zadnju kunu?'. Odgovori su u najmanju ruku maštoviti. 

'Skupit sve novčanice i kovanice i uokvirit', 'Kupit novčanik u koji stanu euri, ovaj sad nije dobar, viri stotka', 'Platiti neku cugu sebi i nekome', 'Ja san je potrošija još preklani', 'Uz sve brige vjerojatno ću zaboraviti kad dođe do konverzije na bankovnim računu, imam neke kovanice po kući još pa ću vjerojatno njih sačuvati za uspomenu samo', 'Budi baja pa ostavi 1000'...

Numizmatičari kažu da neke apoene i kovanice kuna vrijedi i sačuvati, jer će kroz neko vrijeme imati značajnu vrijednost. Jeste li već pretražili kasice u potrazi za jedinstvenim primjercima?

Podijelite s nama vaše ideje ili planove kako potrošiti zadnje kune koje vam preostanu. Imate li štednje u kunama i kako gledate na prelazak na euro? 

Video: Kovanje posljednjih kuna

 

 

Ključne riječi

Komentara 5

OT
otrovnijezik
10:31 13.10.2022.

Nakon uvođenja eura moja plaća će dobiti na težini. Neće mi biti potrebne papirnate novčanice za isplatu.

ZU
Zujim
12:55 13.10.2022.

Kojih 200 kn? Odakle mi 200 kn?

VI
vidum
11:29 13.10.2022.

Zadnjih 200 kuna neću potrošiti. Čuvam ih već 15 godina, od očeve smrti. Ponio ih je sa sobom u bolnicu iz koje se nije vratio. Zauvijek će ostati kod mene.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije