Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Britanska akademija

Uskoro ćemo otkriti inteligentan izvanzemaljski život

Martin Rees
Flickr CC
25.01.2010.
u 18:14

Kada ga nađemo, makar to bio najjednostavniji oblik, bit će to najveće otkriće XXI. stoljeća. Vjerujem da postoji inteligentan život u oblicima koje ne možemo pojmiti.

Predsjednik britanskog Royal Societyja i Kraljevskoga astronomskog društva, dviju najstarijih znanstvenih akademija na svijetu, astrofizičar lord Martin Rees predviđa da će znanstvenici još u ovom stoljeću otkriti izvanzemaljski život te da će ta spoznaja posve preobratiti način na koji čovječanstvo samo sebe doživljava. Ustvrdio je to jučer u Londonu otvarajući međunarodnu znanstvenu konferenciju o izgledima da se otkrije izvanzemaljski život.
Lord Rees podsjeća da se već 50 godina sve osjetljivijim instrumentima preslušava nebo ne bi li se čuo radiosignal inteligentnoga života, ali to što dosad nije uhvaćena uvjerljiva poruka ništa ne znači.
– Tehnologija je toliko napredovala da smo prvi put pred realističnom nadom da ćemo oko Sunca otkriti planete ne veće od Zemlje i slične njoj. Na njima ćemo otkriti imaju li kontinente i oceane, kakva je atmosfera – rekao je lord Rees.
– Kada nađemo izvanzemaljski život, makar on bio najjednostavniji oblik, bit će to najveće otkriće XXI. stoljeća. Vjerujem da postoji inteligentan život u oblicima koje ne možemo pojmiti. Naravno, ondje bi mogao postojati i život sa sposobnostima znatno većima od ljudskih, otprilike onako kako mi vidimo čimpanze.

Komentara 11

VO
volimhajduk
22:15 25.01.2010.

Kada mi ,ljudi na ovoj zemlji,budemo postivali svako zivo bice ,tada cemo moci reci da smo inteligentna civilizacija. Za sada mislim da smo jos nerazvijeni,nezivilizirani,neuljudni,sirovi,Darvinski zaglupljeni.Covjek covjeka mora kao takvoga postivati, a ne ga mrziti ili vec sto rade-ubiti.

IV
ivicas
18:40 25.01.2010.

otkrili bi u tom slucaju da je nas Gospodin , Bog i na nihovom planetu

OB
-obrisani-
19:07 25.01.2010.

Na sreću ili nesreću, kako se uzme, i najinetligentniji život kojega ćemo otkriti bit će tek onaj dovoljno glup da dopusti nama homo sapiensima da ga otkrijemo......

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije