Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Svijet

Uskoro će se zakonom zabraniti terapija za 'liječenje homoseksualizma'

Zaklada Magnus Hirschfeld, koja je koordinirala znanstvene studije, izvješćuje kako se u Njemačkoj još uvijek godišnje bilježi oko tisuću slučajeva 'izlječenja' homoseksualizma
11. lipnja 2019. u 13:45 11 komentara 1007 prikaza
Foto: Gregor Fischer/DPA/PIXSELL

Njemački ministar zdravstva Jens Spahn (Kršćansko-demokratska unija CDU) najavio je u utorak u Berlinu donošenje zakona koji bi zabranio tzv. konverzijske terapije kojima je cilj 'izlječenje' homoseksualizma.

gay zastava KONZERVATIVNI REPUBLIKANAC Otkrivena velika tajna političara koji govorio protiv LGBT zajednice

- Homoseksualizam nije bolest pa je prema tome ne treba liječiti - rekao je Spahn u Berlinu. On je dodao kako su tzv. konverzijske terapije, koje imaju za cilj homoseksualne osobe učiniti heteroseksualnim i 'zdravima'. Cilj je, kako je rekao Spahn, do kraja godine donijeti zakone koji bi zabranili ove pseudo-terapije.

Spahn se pritom poziva na znanstvena vještačenja o pravnom utemeljenju zabrane koje je ministarstvo zdravstva naručilo u travnju.

- Ova vještačenja su pokazala da je medicinski smisleno i ustavno pravno gledano moguće donijeti zakone koji bi zabranjivali ovakve terapije - rekao je Spahn.

Zaklada Magnus Hirschfeld, koja je koordinirala znanstvene studije, izvješćuje kako se u Njemačkoj još uvijek godišnje bilježi oko tisuću slučajeva 'izlječenja' homoseksualizma.

Dugine obitelji Zakon o udomiteljstvu Dugine obitelji: 'Što je s djecom u domovima koja su LGBT osobe?'

- Radi se o intervencijama u sklopu obitelji, tu su i razni savjetnici i terapeuti a zabilježene su i egzorcističke seanse - rekao je Joerg Litwinschuh-Barthel iz Zaklade Magnus Hirschfeld.

U ponudi 'terapija' se ističu radikalne kršćanske grupacije poput Saveza slobodnih protestantskih zajednica koja na svojoj stranici homoseksualcima nudi 'terapije radi izlječenja'.

Savezne pokrajine su već najavile podržavanje zakona o zabrani ovakvih terapija u gornjem domu parlamenta Bundesratu. Danas se u Njemačkoj obilježava i 25 godina od ukidanja zakona koji je homoseksualizam karakterizirao kao kazneno djelo.

U Istočnoj Njemačkoj je ovaj zakon, koji je uveden još u carskoj Njemačkoj a pooštren za vrijeme nacionalsocijalizma, ukinut još 1968.

Snaga propolisa kod virusnih oboljenja
PROMO
Snaga propolisa kod virusnih oboljenja
A1 Hrvatska
#OSTAJEMDOMA
Novi načini plaćanja: Što sve možete obaviti bez da napuštate svoj dom
 • Avatar nekakav
  nekakav:

  samo nas 50 godina dijeli od trenutka kad više ubiti neće biti kazneno djelo, već ljudsko pravo. počelo je sa krvavim sportovima, oktogonom, full contactom, ljude navikavaš na krv. svako malo se granice dozvoljenog rastegnu. ni seks sa životinjama nije ... prikaži još! više daleko od dozvoljenog, samo se čeka neka 'znanstvena', kao i ova, činjenica da životinji takav čin godi i povezuje je sa vlasnikom, ovaj, oprostite mio plave šape i prijatelji životinja, posjednikom. u starom rimu homoseksualizam nije bio ništa stranog, ni u staroj grčkoj. svako društvo koje je ogreznulo u hedonizam i razvrat, je propalo u vatri i pepelu. povijest je puna takvih slučajeva. religija iz toga razvila cijelu znanost. al ostaje činjenica da elementi koji prijete zapadnom načinu života i 'slobodama', ne toleriraju ovakve stavove. zanimljivo da se njihov broj povećava, a ovaj zapadni smanjuje. jer dva muškarca i dvije žene nemaju potomaka kao što ih imaju muškarac i žena, dva puta... društvene regule su sve slabije, veliko je miješanje stanovništva. promjene su brze. budućnost imaju organizirana društva sa jakim vezama unutar sebe. zapad ih nema. unatoč tehnološkoj nadmoći, osuđeni su na pad. kad europa počne slijediti, a ne voditi, bit će veselo.

 • Avatar alexandarkeller
  alexandarkeller:

  Zašto bi se liječili ,kada sve vlasti navijaju z njih.Tko je mogao pomisliti da ih toliko ima da če postati čimbenikom izbora...a tek kada preuzmu vlast i postanu većina...smak svijeta...

 • Toni66:

  Njemački ministar zdravstva (Homoseksualćina ) Jens Spahn (Kršćansko-demokratska unija CDU) najavio je u utorak u Berlinu donošenje zakona koji bi zabranio tzv. konverzijske terapije kojima je cilj 'izlječenje' homoseksualizma. Komentar; pederska posla ! ,